Türkiye'ye meteorolojik kaynaklar tarafından yeni bir uyarı yapıldı. Sıcak havaları bekleyen vatandaşlar bu haber sizi üzecek. Rize, Trabzon, Ordu, Samsun ve Giresun'a tarih verildi.
Meteoroloji sayfası Hava Forum, 13 Mayıs'tan itibaren Rize Ovit kesiminde yoğun kar yağışı beklediğini duyurdu.
UZMANLAR TARİHİ VERDİ: KAR YAĞIŞI GELİYOR!
Yaz mevsimine girmeye hazırlanırken, Meteoroloji uzmanlarından gelen son dakika açıklamaları şaşkınlık yarattı. Kış mevsimi, kısa bir süreliğine de olsa geri dönüyor. Meteoroloji uzmanları, 13 Mayıs Salı gününden itibaren Türkiye’nin bazı bölgelerinde kar yağışı beklendiğini duyurdu. Özellikle Rize Ovit Kesimi'nde yoğun kar yağışı yaşanması bekleniyor.
Hava Forum'un açıklamasına göre, soğuk havanın etkisiyle kar yağışı 13 Mayıs’tan itibaren başlayacak. Bu ani hava değişikliği, bölge halkını hazırlıklı olmaya çağırıyor.
MUTLAKA KULLANILMASI TAVSİYE EDİLDİ
Hava Forum, Rize Ovit Kesimi’nde yaşayan vatandaşlara, yola çıkmadan önce araçlarında kar zinciri bulundurmalarını tavsiye etti. Çünkü kar yağışı ulaşımı zorlaştırabilir.
