RTÜK, Merdan Yanardağ’ın sözleri nedeniyle TELE1'e inceleme başlattı

RTÜK, Merdan Yanardağ’ın sözleri nedeniyle TELE1'e inceleme başlattı

RTÜK Başkanı Şahin, TELE1 ekranlarında yayınlanan 18 Dakika programında Yanardağ’ın sözleriyle ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı. Yanardağ'ın "kamu vicdanını derinden yaralayan ve toplumsal hassasiyetleri hiçe sayan ifadeleri" nedeniyle yayın kuruluşu hakkında inceleme başlatıldı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, TELE1 kanalında yayımlanan 18 Dakika programının sunucusu Merdan Yanardağ’ın yaptığı açıklamalar üzerine inceleme başlatıldığını duyurdu. Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "her fırsatta İslam alemine yönelik zehir kusmayı adet haline getiren şahısların, bu sefer de Suriye'deki gelişmeler üzerine bilinçaltlarındaki habis fikirleri dışa vurduğunu" belirtti.

Tele1'de 10 Mart'ta yayınlanan 18 Dakika programında Gazeteci Merdan Yanardağ'ın kamu vicdanını derinden yaralayan ve toplumsal hassasiyetleri hiçe sayan ifadeleri nedeniyle yayın kuruluşu hakkında inceleme başlatılacağını bildirildi.

Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, her fırsatta İslam alemine yönelik zehir kusmayı adet haline getiren şahısların, bu sefer de Suriye'deki gelişmeler üzerine bilinçaltlarındaki habis fikirleri dışa vurduğunu belirtti.

"AMAÇLARI TÜRKİYE'DE MEZHEP ÇATIŞMASINA ZEMİN HAZIRLAMAKTIR"

İslam dünyasının Orta Çağ karanlığında olduğunu iddia edenlerin, aslında kendi fikir dünyalarının karanlığından hiçbir zaman çıkamadığı değerlendirmesinde bulunan Şahin, şunları kaydetti:

"İslam dünyasının Orta Çağ karanlığında olduğunu iddia edenlerin, aslında kendi fikir dünyalarının karanlığından hiçbir zaman çıkamadığı" değerlendirmesinde bulunan Şahin, şunları kaydetti:

"Bu şahısların gerçek niyetleri, Suriye'deki gelişmeleri bahane ederek Türkiye'de bir mezhep çatışmasına zemin hazırlamaktır. Unuttukları ise Türkiye artık eski Türkiye değildir ve milletimiz bu şark kurnazlıklarına kanmamaktadır. 6112 sayılı Kanun son derece açık ve nettir; medya hizmet sağlayıcıları, ırk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez. Hal böyleyken, Tele1 ekranlarında 10 Mart'ta yayınlanan 18 Dakika isimli programda Merdan Yanardağ'ın kamu vicdanını derinden yaralayan ve toplumsal hassasiyetleri hiçe sayan ifadeleri nedeniyle ilgili yayın kuruluşu hakkında gerekli inceleme başlatılacaktır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN