Saat 08.00-17.00 arası uygulanacak! Duyuru yapıldı: 18 yaşını geçenler...

Saat 08.00-17.00 arası uygulanacak! Duyuru yapıldı: 18 yaşını geçenler...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yeni gelişmeler aktarıldı. 14 Mayıs 2023 tarihi itibariyle Cumhurbaşkanı seçimine gidilecek. Belirtilen tarih ile birlikte tüm Türkiye'de oy vermenin 08,00 - 17.00 saatleri arasında olacağı belirtildi. YSK tarafından yapılan açıklama ile birlikte 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan seçime 36 siyasi partinin katılabileceği ifade edildi. İşte tüm detaylar...

13. CUMHURBAŞKANI SEÇİMLERİ 14 MAYIS'TA

Son zamanlarda ülke gündeminde yer alan 13. Cumhurbaşkanı seçimleri için gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener tarafından yapılan açıklama ile birlikte netlik kazanıldı.

YSK tarafından geçtiğimiz gün yapılan toplantı ile birlikte 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 13. Cumhurbaşkanı seçimlerine girecek olan siyasi partilerin belirlenmesi için çalışma yapılacağını aktardı.

Ahmet Yener'in ifadelerine göre YSK'nın 14 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili seçimlerine ilişkin toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Gündemde seçime katılacak olan partilerin tespitine dair çalışmaları olacağını belirten Ahmet Yener çalışmaların sonucunda bilgi paylaşımı yapacaklarını belirtti.

ilk-kez-oy-kullanacak-gencler-ank-u04g.jpg

YSK GELİŞMELERİ AKTARDI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan açıklama ile birlikte 14 Mayıs 2023 tarihinde tüm Türkiye'de oy vermenin saati 08.00 ile 17.00 aralığı olarak belirlendi. YSK tarafından yapılacak olan seçim ile birlikte 14 Mayıs seçimlerine 36 siyasi partinin katılabileceği bilgisi paylaşıldı. Yapılan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) toplantısı ile birlikte seçime girmeye hak kazanan partiler açıklandı.

son-secim-anket-sonucunda-partilerin-oy-orani-kac-oldu.jpg

14 MAYIS SEÇİMLERİNE KATILACAK PARTİLER

Memleket Partisi, Zafer Partisi, Adalet Birlik Partisi, Adalet Partisi, AK Parti, Anavatan Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Büyük Türkiye Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti, Emek Partisi, Gelecek Partisi, Genç Parti, Güç Birliği Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Hür Dava Partisi, İYİ Parti, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Milli Yol Partisi, Saadet Partisi, Sol Parti, Türkiye Değişim Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Yenilik Partisi, Yeni Türkiye Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN