Saç siyahlaştırıcı şampuan kabusu: Gözleri şişti, kafası yara oldu!

Saç siyahlaştırıcı şampuan kabusu: Gözleri şişti, kafası yara oldu!

İnternetten satın aldığı saç siyahlaştırıcı şampuan, Murat Gözde'nin kabusu oldu. Berberinin tavsiyesiyle aldığı ürün sonrası yüzü şişen ve kafasında yaralar çıkan adam, maddi ve manevi mağduriyet yaşadığını belirterek firmadan şikayetçi oldu. İşte detaylar...

Adana'da ikamet eden Murat Gözde (48), internet üzerinden satın aldığı saç siyahlaştırıcı bir şampuanı kullandıktan sonra ciddi sağlık sorunları yaşadı.

Berberinin tavsiyesi üzerine edindiği ürün, Murat Gözde'nin yüzünde ve gözlerinde şişliklere, kafa derisinde ise yaralara yol açtı.

Yaşadığı mağduriyetin ardından Murat Gözde, şampuanı üreten firmaya karşı yasal yollara başvurdu.

sac-boyasi-sagliga-zararli-mi-2

TESTE RAĞMEN ALERJİK REAKSİYON GÖRÜLDÜ

Seyhan ilçesinin 2000 Evler Mahallesi'nde yaşayan Murat Gözde, saçlarındaki beyazları kapatmak amacıyla internetten bir şampuan sipariş etti.

Ürünün kullanım talimatlarına uyduğunu ve ilk olarak dirseğinde alerji testi yaptığını belirten Murat Gözde, 48 saatlik bekleme süresinde herhangi bir olumsuz reaksiyon görmediğini ifade etti.

Ancak şampuanı saçına ve yüzüne uyguladıktan kısa bir süre sonra cildinde alerjik reaksiyonlar baş gösterdi.

Yüzü şişen, gözleri kapanan ve kafa derisinde ağrılı yaralar oluşan Murat Gözde, hemen bir sağlık kuruluşuna başvurdu.

Doktor tavsiyesiyle yatıştırıcı kremler kullanmaya başlayan Murat Gözde'nin sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

sac-boyasi-sagliga-zararli-mi-4

"GÖZLERİMİ KAYBEDECEĞİM DİYE ÇOK KORKTUM"

Yaşadığı zorlu süreci anlatan Murat Gözde, durumun ciddiyetini, "Gözlerimi kaybedeceğim diye çok korktum" sözleriyle dile getirdi.

Üç gün geçmesine rağmen yüzündeki şişliklerin ve yaraların geçmemesi üzerine karakola giderek firma hakkında şikayetçi olan Murat Gözde, hukuki süreç başlatacağını belirtti.

"Maddi ve manevi tazminat davası açacağım" diyen Murat Gözde, şikayetini resmiyete döktü.

Murat Gözde, 301 liraya satın aldığı ürünün vaat ettiği saç siyahlaştırma etkisini de göstermediğini sözlerine ekledi.

sac-boyasi-sagliga-zararli-mi-3

KİMYASAL ÜRÜN KULLANMADAN ÖNCE ALERJİ TESTİ YAPTIRIN

Saç boyası ve benzeri kozmetik ürünlerde kullanılan kimyasallar, bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Özellikle para-phenylenediamine (PPD) gibi maddeler, hassas ciltlerde ciddi alerjilere yol açabilen yaygın bileşenler.

Uzmanlar, bu tür ürünleri kullanmadan önce mutlaka bir uzmana danışılmasını ve önceden alerji testi yapılmasını öneriyor.

Ayrıca, internet üzerinden satılan ve içeriği tam olarak bilinmeyen ürünlerin, kullanıcılar için büyük risk taşıdığına dikkat çekiliyor.

Murat Gözde'nin, "Bu tarz ürünlere çok kolay ulaşılmamalı, satışına bir düzenleme getirilmeli" şeklindeki çağrısı, kozmetik ürünlerinin online satışına yönelik denetimlerin artırılması gerektiği yönündeki talepleri de gündeme getiriyor.

sac-boyasi-sagliga-zararli-mi-1

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN