SADAT, Kılıçdaroğlu'na 1 milyon TL'lik dava açtı

SADAT, Kılıçdaroğlu'na 1 milyon TL'lik dava açtı

SADAT, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na SADAT binasının önündeki açıklamaları nedeniyle 1 milyon TL’lik manevi tazminat davası açtığını açıkladı. Dava dilekçesinde 'kişilik haklarına saldırı' içerdiği belirtildi.

SADAT, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na SADAT binasının önündeki açıklamaları nedeniyle 1 milyon lira tazminat davası açtığını duyurdu. Dava dilekçesinde Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına da değinerek "Çok ağır ithamlarda bulunmak suretiyle müvekkil şirketin kişilik hakkına saldırı gerçekleştirilmiştir” denildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski başdanışmanı Adnan Tanrıverdi'nin kurucusu olduğu SADAT, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından açıklama yapmış, hukuki sürecin başlatılacağını duyurmuştu.

SADAT'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyetin müvekkilimiz SADAT Uluslar Arası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Beylikdüzü’ndeki merkezine gerçekleştirdiği hukuksuz baskını hayretle öğrendik. Bir ticari şirketin bir siyasi parti lideri ve milletvekilleri tarafından basılması, Türk Siyasi Tarihi’ne kara leke olarak geçmiştir. Madem ki CHP Genel Başkanı’nın böyle bir iddiası vardır o halde bu iddiasını ispat yükü sırtına yüklenmiştir. Tüm bu hukuka aykırı eylemler sebebiyle tarafımızca Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacak ve hukuk mahkemelerinde tazminat davası açılacaktır."

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezalarının onanmasının ardından SADAT'ın genel merkezine gitmiş ve basına açıklamalarda bulunmuştu. 'Türkiye asla paramiliter kuruluşlara teslim edilmeyecektir' diyen Kılıçdaroğlu şöyle konuşmuştu:

"Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara teslim edilmeyecektir. Seçim güvenliği önemlidir. Şu anda önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Ve düne kadar Erdoğan'ın danışmanlığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi var. Dikkatini çekmek isterim kamuoyunun, gayri nizami harp eğitimi var. Yani, sabotaj, baskın, pusu kurma, tahrip, suikast ve tedhiş. Arapça 'terör' 'tedhiş' olarak tanımlanıyor, Türkçesi de 'terör'. Burası aynı zamanda terörist yetiştiren de bir kuruluş. Dolayısıyla eğer bugün Türkiye'de milyonlarca insan varsa ve Suriye'den gelmişlerse bunların buraya gelişlerinde en büyük rolü oynayan da SADAT'tır.

SEÇİMİN GÜVENLİĞİNİ SARSACAK BİR ŞEY OLURSA SORUMLU BURASIDIR

Erdoğan'a sormak isterim, sen bu kuruluşu niçin danışman yaptın ve hangi gerekçeyle çalıştın. Şunu herkesin bilmesini isterim, CHP demokratik yollarla bu ülkede seçimin yapması için her türlü çabayı gösterecektir. SADAT gibi kuruluşlar kim olursa olsun, seçimi gölgeleyecek seçimin güvenliğini sarsacak herhangi bir şey olursa sorumlusu burası ve Saray'dır. Bunu bütün halkımıza ifade ediyorum.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN