Sadece damakları şenlendirmiyor sağlığa da katkı sağlıyor! Turistler sırf bunun için Türkiye’ye akın ediyor kiloyla alıp gidiyor

Sadece damakları şenlendirmiyor sağlığa da katkı sağlıyor! Turistler sırf bunun için Türkiye’ye akın ediyor kiloyla alıp gidiyor

Dört bir yanı güzelliklerle dolu olan Türkiye, yıl boyunca farklı ülkelerden turist akınına uğruyor. Ancak turistler sadece Türkiye’nin güzellikleri için değil lezzetleri için de geliyor. Bu lezzetlerden biri var ki o sadece damakları şenlendirmiyor sağlığa da fayda sağlıyor. Bu faydaları ve lezzeti bilen turistler ise kilolarca alıp gidiyor…

Türkiye’nin önemli lezzetlerinden Kars kaşarı, ülkenin en doğusunda saklı kalmış tam bir sağlık hazinesi. Bu mucizevi peynir, Kars’ın mistik coğrafyasında tam bir bilgelikle işleniyor. Uzun ve özenli bir fermantasyon süreci olan bu lezzet, sağlık için de çeşitli faydalar sunuyor.

Öyle ki turistler bu lezzet için kilometrelerce yol gelerek kilolarca alıp geri dönüyor.

KARS KAŞARININ FAYDALARI NELERDİR?

Tam bir protein ve kalsiyum deposu olan Kars kaşarı, kasların ve hücrelerin temel yapı taşı olan protein bakımından oldukça zengin. İçeriğindeki kalsiyum ise kemik ve diş dostu olarak karşımıza çıkıyor.

kars-kasari-1.jpg

İçerisinde selenyum, çinko ve B vitaminleri olan Kars kaşarı, özellikle demir eksikliğine birebir. Sindirim sisteminin dostu olan probiyotik etkileri sayesinde bağırsak sağlığına destek oluyor, sindirim ve boşaltıma da katkıda bulunuyor.

DİKKAT!

Kars kaşarı sağlık için faydalı olsa da her üründe olduğu gibi onu tüketirken de dikkatli olmak gerekiyor. Yüksek yağ ve tuz içeren bu peynir aşırı tüketildiği zaman istenmeyen sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu yüzden peynirden en iyi verimi almak için aşırıya kaçmadan, dengeli tüketmek gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN