Sadece Elazığ’da üretiliyor talep patlaması yaşıyor! Vatandaş beğendi patent alındı: Yurt dışından bile istiyorlar

Sadece Elazığ’da üretiliyor talep patlaması yaşıyor! Vatandaş beğendi patent alındı: Yurt dışından bile istiyorlar

Sadece Elazığ’da üretilen bu ürün vatandaşın yeni gözdesi oldu. İlk aşamada deneme amacıyla üretilen ürünü vatandaş beğenince Elazığlı üreticiler patent aldı. Öyle ki bu lezzeti yurt dışından bile istiyorlar. İşte detaylar…

Elazığ’da yöresel ürün satışı yapan işletmede badem şekeri ustası olan Coşkun Ceylan ile işletmenin sahibi İmam Gündoğdu, vişneli dondurmadan esinlenerek vişneli badem şekeri üretme kararı aldı. Elazığ’da üretilen vişneyle, beyaz altın olarak bilinen badem şekerini karıştıran iki usta, ortaya damak çatlatan bir lezzet çıkardı.

elazig-badem-sekeri-1.jpg

En başta az miktarda deneme amacıyla ürettikleri ürünleri vatandaşa ikram eden ustalar, güzel geri dönüşler alınca hemen patent başvurusu yaptı. Patenti Elazığ’da olan ve Türkiye’de başka bir yerde üretilmeyen vişneli badem şekeri, yurt dışından ev diğer şehirlerden gelenlerin de vazgeçemediği bir lezzet haline geldi. İşletmenin sahibi İmam Gündoğdu, patentini aldıkları vişneli badem şekerini başta Türkiye olacak şekilde tüm dünyaya tanıtmak için çalışmalara devam edeceklerini aktardı.

elazig-badem-sekeri-2.jpg

ELAZIĞ’DAN BAŞKA BİR YERDE YOK

Üretime “Elazığ’a ne yapabiliriz” düşüncesiyle başladıklarını söyleyen Gündoğdu, ''Orcik ve pestilimiz vardı onlara çok fazla sahip çıkamadık. Bunun üzerine ustamız ile oturarak bir istişare yaptık. Vişneli dondurmamızdan yola çıkarak vişneli badem şekeri yapmaya karar verdik. Yaptık ve güzel bir şekilde tuttuğunu gördük. Yurt dışından gelen müşterilerimiz ve şehirlerarasından gelen müşterilerimizi yoğun bir talep gösterdi. Güzel bir şekilde üretime devam ediyoruz. Türkiye’de sadece Elazığ’da var. Bu ürünü kendimiz geliştirdik.

elazig-badem-sekeri-3.jpg

Ürünümüz tamamen doğaldır. Vişne şurubundan yapılıyor. Vişne zamanında topladığımız vişneleri soğuk hava depolarında muhafaza ederek vişneli badem şekerinin yaz-kış üretimini yapıyoruz. Normal olarak yaptığımız badem şekerinin fiyatıyla aynı. Vişneli badem şekerinin kilogram fiyatı 250 liradır. Biz orciğe sahip çıkamadık. Gümüşhane ve Gaziantep aynı ürünü yapıyor fakat sahip çıktı. Biz de burada bir ürün yaptık. Vişne de bizim badem de bizim. Bundan dolayı ilimizin siyasilerinden bu ürüne sahip çıkmalarını rica ediyorum. Bizim amacımız, ürettiğimiz vişneli badem şekerini başta Türkiye olmak üzere tüm dünyaya tanıtmaktır” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN