Şafak Sezer’den CZN Burak’a 5 milyon TL’lik dava

Şafak Sezer’den CZN Burak’a 5 milyon TL’lik dava

Komedyen Şafak Sezer, rol aldığı bir reklam filminin izinsiz şekilde sosyal medyada yayımlandığı gerekçesiyle CZN Burak’a 5 milyon TL’lik tazminat davası açtı. Sezer’in avukatı, içeriğin paylaşımının hem mali hem de manevi hak ihlali oluşturduğunu belirtti.

Komedyen ve oyuncu Şafak Sezer, sosyal medya fenomeni ve restoran zinciri sahibi Burak Özdemir hakkında izinsiz içerik paylaşımı gerekçesiyle hukuki işlem başlattı. Sezer, yer aldığı bir reklam filminin Özdemir’in sosyal medya hesaplarında rızası ve yasal dayanağı olmadan yayımlanmasının, hem mali hem de manevi haklarını ihlal ettiğini belirterek 5 milyon TL’lik tazminat talep etti.

Ekol TV'nin haberine göre, Sezer’in avukatı tarafından Özdemir’e gönderilen ihtarnamede, paylaşılan içeriğin sanatçının izni olmaksızın kamuoyuna sunulmasının, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun (FSEK) ilgili maddelerine ve kişilik haklarına açıkça aykırı olduğu vurgulandı.

İhtar metninde, taraflar arasında herhangi bir yazılı sözleşme veya mali hak devri bulunmadığı ifade edilirken, söz konusu paylaşımın ticari amaç taşıdığına dikkat çekildi. Özdemir’e içeriklerin sosyal medya hesaplarından kaldırılması için 15 günlük süre tanındı. Talebin karşılanmaması halinde yasal sürecin devam edeceği bildirildi.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN