Sağlık Bakanlığı'ndan 'kızamık' için acil talimat

Sağlık Bakanlığı'ndan 'kızamık' için acil talimat

Son aylarda kızamık vakalarındaki ciddi artış tedirginliğe neden olurken Sağlık Bakanlığı, peş peşe gelen uyarılar sonra harekete geçerek 81 il valiliğine kızamık vakalarına karşı uyarı yazısı gönderdi. Vakaların artığına dikkat çeken Bakanlık, önlemlerin artırılmasını istedi.

Pandeminin ardından Türkiye'de kızamık vakalarında meydana gelen artış yeni salgın korkusuyla bir paniğe neden olmuştu. TTB başta olmak üzere artan vakalara dikkat çeken uzmanlar ve ölümlerin meydana geldiğini iddia etse de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kızamıktan ölüm iddialarını yalanlamıştı.

81 İLE YAZI GÖNDERİLDİ

Sağlık Bakanlığı kızamık vakalarıyla ilgili olarak 81 il valiliğine yazı gönderdi. Yazıda vakaların arttığına dikkat çekilerek, önlemlerin artırılması istendi.

Gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Dünya genelinde son yıllarda yaşanılan aşı kapsayıcılığındaki düşüşler, zayıflamış kızamık sürveyansı ve Covid-19 nedeniyle aşılama faaliyetlerinde meydana gelen kesintiler ve gecikmelerin yanı sıra 2022-2023 yıllarında devam eden vakalar, kızamığın dünyanın her bölgesinde tehdit olabileceği anlamına geldiği, dünya sağlık örgütü tarafından bildirilmiştir. Ülkemizde de son dönemlerde kızamık vaka bildirimleri yapılmaktadır. Bu nedenle kızamığa karşı alınabilecek önlemlerin bir kez daha hatırlatılmasına ihtiyaç duyulmuştur."

BAKAN KOCA: İDDİALAR ASILSIZ

Bakan Koca yaptığı açıklamada "Kaygı uyandıran 'kızamığa bağlı ölüm' iddiaları asılsızdır. Ülkemizde kızamık vakalarına bağlı ölümler olduğu yönünde medyada yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN