'Sahte konteyner ilanı' suçundan 5 kişiye tutuklama

'Sahte konteyner ilanı' suçundan 5 kişiye tutuklama

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda 11 il enkaza dönmüştü. Ülkedeki birçok vatandaş depremzedelere dayanışma gösterirken dolandırıcılar da depremi fırsata çevirdi. Sahte konteyner ilanlarıyla insanları dolandırmaya çalışanlara yönelik emniyet güçleri birçok ilde operasyon düzenleyerek şüphelileri yakaladı. Yakalananlardan 5'i çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler bölgedeki birçok ili yaşanmaz hale çevirdi. Yetersiz müdahalerlerin yanı sıra bölgedeki vatandaşlar dolandırıcılar tarafından da mağdur edilmeye çalışıldı. Barınma krizinin çıktığı deprem bölgesinde konteyner kentler kurulmaya çalışılırken dolandırıcılar da durumu fırsata çevirerek sosyal medya platformlarında konteyner satışı için düşük fiyatlarla ilanlar verdiği belirlendi.

OPERASYON BAŞLATILDI

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri dolandırıcıların izini takip etti. Ekipler, gerçek kişilere ait olmayan sahte hesaplar üzerinden oluşturdukları ilanlarla, temin ettikleri banka hesaplarına para yatırtarak haksız kazanç elde ettikleri anlaşılan 8 zanlının yakalanmasına yönelik 3 ay süren çalışma yürüttü.

Şüphelilerin Denizli, Afyonkarahisar, İstanbul, Antalya, İzmir ve Manisa'da oldukları, bu süreçte vatandaşları 500 bin lira civarında dolandırdıkları tespit edildi.

7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Antalya, Denizli, Afyonkarahisar, İstanbul, Manisa ve İzmir il emniyet müdürlüklerine bağlı toplam 20 ekipteki 80 personelle eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Diğer şüphelinin, başka bir suçtan Denizli'de tutuklu bulunduğu anlaşıldı.

5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Zanlılardan 2'si emniyetteki işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla salıverildi. "Bilişim sistemleri vasıtası ile nitelikli dolandırıcılık" suçundan adliyeye sevk edilen 5 şüpheli ise çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN