Sahurda Tok Tutan Besinler Hangileri? İşte Gün Boyu Tok Tutacak ve Susatmayacak Olan Yiyecekler

Sahurda Tok Tutan Besinler Hangileri? İşte Gün Boyu Tok Tutacak ve Susatmayacak Olan Yiyecekler

Ramazan ayının gelmesiyle beraber en çok merak edilenler arasında sahurda tok tutan ve susatmayan yiyecekler oldukça araştırılıyor. Tok tutan besinler arasında birden fazla yiyecek olsada aynı zamanda susatmayan yiyecekler daha çok tercih ediliyor. Peki Ramazanda tok tutan ve susatmayan besinler hangisi? Detaylarıyla paylaşıyoruz.

Ramazan ayında oruç tutarken saatlerce aç kalmak oldukça zor bir durumdur. Buna bağlı oruç tutan kişilerin internette en çok araştırdıkları unsurlar, sahurda tok tutacak ve susatmayacak besinler hangileri oluyor. Fakat sahurda tok tutacak bir çok yiyecek olsa da aynı zamanda en önemlisi susuzluk sorununu da ortadan kaldırması gerekiyor.

Sahurda yediğiniz ve içtiğiniz besinleri planlı olarak tüketir ve dikkat ederseniz, susuzluk sorunu ortadan kaldırır ve çok fazla açıklık hissetmezsiniz. Özellikle protein içerikli besinlere sofranızda yer vermeyi unutmayın.

YUMURTAYI SOFRANIZDAN EKSİK ETMEYİN

Uzmanların açıklamalarına göre sahurda tok tutucu besinlerden biriside içerdiği protein nedeniyle yumurta olarak öneriliyor. Aynı zamanda beyaz ekmek yerine, tam tahıllı ekmek tüketmek gerekiyor, kepekli makarna, bulgur ve esmer pirinçten yapılan besinler ile bol bol sebze de yiyebilirsiniz.

Sahurda yapacağınız kahvaltıyı tuz oranı az miktar olan besinler olarak tercih etmelisiniz. Örneğin zeytin yemek yerine salatalık ve yeşillik ile üzerine ilave edeceğiniz zeytinyağıyla beraber tüketebilirsiniz.

En çok karbonhidratlı besinler acıktırdığından dolayı, reçel, komposto, bal ve şeker içeren besinlerden uzak durmak gerekir. Pide olarak seçiminiz yumurtalı pastane pideleri yerine, tam buğday unundan yapılmış pideleri tüketebilirsiniz

AYRAN VE KEFİR SIK SIK TÜKETİN

Sahur sofranızda mercimekli salataları, kıymalı mercimek, nohut, fasulye karışımlarını tüketerek aynı zamanda ayran ve kefiri de bol bol tüketmeyi unutmayın.

Yaklaşık 10 bardak suyu iftardan sahura kadar yavaş yavaş tüketmeyi alışkanlık haline getirin ve yemekle birlikte değil yemeklerden önce ve sonra içmeyi deneyin.

Sahurda özellikle meyveli yoğurtları da tüketerek proteinli salataları da tercih edebilirsiniz. Bu salatalar sizi gün boyu tok kalmanızda yardımcı olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN