Şaka değil gerçek. Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Bursa, Sakarya, Ankara dikkat! Türkiye'ye pazartesi girecek. 20-22'yi görecek

Şaka değil gerçek. Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Bursa, Sakarya, Ankara dikkat! Türkiye'ye pazartesi girecek. 20-22'yi görecek

Türkiye'nin belalısı geri dönüyor. Bu aylarda şaka gibi ama gerçek. İstanbul, Ankara, Edirne, Tekirdağ, Bursa, Sakarya ve daha birçok il etkilenecek. Pazartesi gününe herkes önlemini alsın. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Ülkemizde sık sık etkisini gösteren Afrika sıcaklıkları yeniden geliyor. Milyonları bıktıran bu sıcaklıklar kışı resmen yaza çevirdi. Pazartesi günü yurda giriş yapacak sıcak hava dalgası birçok ilde etkili olacak. Uzmanlardan sağlığınıza dikkat edin uyarısı geldi.

YURT GENELİNDE HİSSEDİLECEK

Türkiye, Şubat ayında alışılmadık bir hava olayına tanıklık ediyor. Meteoroloji Bey'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, pazartesi, salı ve çarşamba günleri Balkanlar üzerinden beklenen soğuk hava dalgasının aksine, mevsime göre sıcak hava batıdan ülkeye giriş yapacak. Hafta ortasında yurt genelinde hissedilecek bu sıcak hava dalgası, kış mevsiminin bu döneminde sıra dışı bir olay olarak dikkat çekiyor.

gfrfx3-w0aac5dk.png

20 DERECEYİ AŞAN SICAKLIKLAR GÖRÜLECEK

Meteorolojik verilere göre, sadece 6 Şubat Salı günü Doğu Karadeniz bölgesinde kısa süreli bir soğuma bekleniyor. Ancak 7 Şubat Çarşamba günü itibarıyla neredeyse tüm bölgelerde hava sıcaklıklarının eşitlenmesi ve mevsim normallerinin üzerinde hatta yer yer 20-22 derece sıcaklıkların hissedilmesi öngörülüyor.

Bu beklenmedik sıcak hava dalgası, özellikle kış turizmi ve tarım sektörü başta olmak üzere birçok alanda etkiler yaratabilir. Kış mevsiminde sıcak havanın hakim olması, kar yağışına bağlı turizm aktivitelerini ve kışın soğuk havaya ihtiyaç duyan tarım ürünlerini olumsuz etkileyebilir.

heat-wave-south-africa-sunday-18-october-2020.jpeg

SAĞLINIZA ETKİ EDEBİLİR

Meteoroloji uzmanları, vatandaşları ve ilgili sektör temsilcilerini bu beklenmedik hava koşullarına karşı dikkatli olmaya ve gerekli önlemleri almaya çağırıyor. Aynı zamanda, hava sıcaklıklarındaki bu ani değişikliklerin sağlık üzerindeki etkilerine karşı da uyarılarda bulunuluyor. Gündüz artan sıcaklıklar, gece düşeceğinde gündüz havasına aldanıp ince giyinilmemesi uyarısında bulunuluyor.

Şubat ayında yaşanacak bu sıcak hava dalgasının, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde nasıl etkiler yaratacağı ve bu durumun kış mevsiminin geri kalanı için ne gibi sonuçlar doğuracağı merak konusu olmaya devam ediyor. Önümüzdeki günlerde meteoroloji uzmanlarının yapacağı ek açıklamalar, bu sıra dışı hava olayının detaylarını daha net bir şekilde ortaya koyacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN