Sakin şehir olarak bilinen o ilimiz kar altında kaldı! Son 20 yılın rekorunu kırdı: Hayat resmen durdu…

Sakin şehir olarak bilinen o ilimiz kar altında kaldı! Son 20 yılın rekorunu kırdı: Hayat resmen durdu…

Ülke genelinde kış şartlarına uygun kar yağışları yaşanmasa da bazı illerimiz son yılların kar yağışı rekorunu kırdı. Bu kapsamda “sakin şehir” unvanı ile bilinin ilimizde resmen hayat durdu. Aralıksız yağan kar son 20 yılın rekorunu kırdı…

Geçtiğimiz yıl oldukça sıcak geçen bir yaz mevsimi yaşarken yaz hem etkisini geç kaybetti hem de diğer mevsimleri sekteye uğrattı. Öyle ki kış mevsimi hem yağmur hem de kar yağışı anlamında ülke genelinde normalden kurak geçerken bazı illerde ise beklenenden daha fazla yağışla geçti. Şimdilerde kış mevsiminin son ayında olmamıza rağmen ülkenin batısında güneşli havalar görülürken Karadeniz’in, Doğu Anadolu’nun bazı illerinde kar yağışında rekor görüldü. Öyle ki sakin şehir olarak bilinen bölge kar altında kaldı.

yeni-proje-11.jpg

KAR KALINLIĞI 3 METREYE ÇIKTI

İtalya'nın Milano şehrinde 2015 yılında düzenlenen 'Cittaslow Genel Kurulu’nda Artvin’in Şavşat ilçesi 'sakin şehir' unvanını almıştı. Aralıksız yağan kar sonucunda ilçe merkezinde kar kalınlığı 1 metreyi görürken yüksek kesimlerde ise 3 metreye kadar çıktı. Bölgede 3 gündür aralıksız kar yağışı görülürken birçok köy yolu ulaşıma kapandı dolayısıyla eğitime de ara verildi. Öte yandan çatılarda biriken yoğun kardan dolayı birçok ahır ve samanlık çöktü. Öyle ki Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar, "Son 20 yıldır böyle bir kar görmedik" açıklamasını yaptı.

yeni-proje-10.jpg

“BÖYLE BİR KAR GÖRMEDİK”

Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar, karla mücadele çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Şavşat'a son yılların en büyük karı yağdı. Son 20 yıldan beri Şavşat'ta böyle bir kar görmedik. Özellikle köylerimizde mağduriyet daha fazla. Hasta ve yaşlılarımıza ulaşmakta çok güçlük çektik ama olumsuz hava şartlarına rağmen mağduriyetleri gidermeye çalışıyoruz. İlçemizde bir de çok üzücü bir çığ olayı oldu ve bir kardeşimiz rahmetli oldu. Ani bir kar olunca mücadele çalışmalarında da güçlükler yaşandı. Vatandaşın rahat hareket edebilmesi için yolları temizlemeye çalışıyoruz. İnsanlarımıza araç takviyesi gönderip mağduriyetlerini gidermek için çabalıyoruz" dedi.

yeni-proje-9-002.jpg

yeni-proje-8-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN