Sarıgül'den İmamoğlu'na tavsiye: Sarıgül'ün yaptığı hatayı yapmasın aceleci davranmasın

Sarıgül'den İmamoğlu'na tavsiye: Sarıgül'ün yaptığı hatayı yapmasın aceleci davranmasın

CHP Erzincan vekili Sarıgül, seçim sonrası yaptığı değerlendirmede 'Kılıçdaroğlu kaybetmedi, biz kazandıramadık' diyerek altılı masadaki liderlere yönelik eleştirilerde bulundu. Sarıgül, İmamoğlu'na da tavsiyelerde bulunarak "Sarıgül'ün yaptığı hatayı yapmaması lazım. Sarıgül acele davrandı. O gün mesela Baykal'ın karşısına çıkmasaydım bir kurultay sonra çıksaydım... Ben 40 oyla kaybettim. Tecrübesizlikle kaybettik" dedi.

2015'ten bu yana CHP'den vekil çıkarmayan Erzincan 2023 seçimlerinde Mustafa Sarıgül'ü meclise gönderdi. 36 yıl sonra parlamentoda yerini alan Sarıgül, gazeteci İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

Seçim sonrası değerlendirmelerinde Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yalnız bırakıldığına vurgu yapan Sarıgül "Kılıçdaroğlu kaybetmedi, biz kazandıramadık. Yazıklar olsun bize. Ben ayrıntı anlatmak istemiyorum. Altılı masadaki liderler tek tek çıkıp neden gidip miting yapmadılar. Meral Hanım bir tek dolaştı. Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu biraz yalnız bırakıldı" dedi.

Sarıgül, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili ise tavsiyelerde bulunarak aceleci davranmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Sarıgül'ün açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞME

(Kılıçdaroğlu ile görüşme) Keyifli bir görüşme yaptık. Erzincan'ı nasıl kazandığımızı anlattım. Morali iyiydi, eksiklerin, hataların nerede olduğunu gördü. 8 ay sonraki seçimlerde ciddi bir çalışma yapacağı intibası bende oldu. Ben dün Sayın Genel Başkanı bir lider olarak gördüm. Revizyon yapacak, kadrolarını planlayacak. Ona göre çalışma yapacak. Benimle yerel yönetimlerde neler yapılması gerektiği konusunda konuştu. Özellikle seçimlerdeki raporumu istedi. Birebir görüştük.

'3 BİN 800 OYUMUZU KORUYAMADIK'

Genel merkezler 190 bin 800 sandığın başına adamlarını koymalı ve ıslak imzalar alınmalı. Islak imzalar alınmadığı sürece hiçbir itiraz yapma hakkınız yok. Biz Erzincan'da bu kadar çaba göstermemize rağmen ıslak imzalı tutanakların yüzde 85'ini aldık, yüzde 15'ini alamadık. Bizim orada 3800 oyumuz gitti, koruyamadık.

'KILIÇDAROĞLU KAYBETMEDİ, BİZ KAZANDIRAMADIK'

Kılıçdaroğlu kaybetmedi, biz kazandıramadık. Yazıklar olsun bize. Ben ayrıntı anlatmak istemiyorum. Altılı masadaki liderler tek tek çıkıp neden gidip miting yapmadılar. Meral Hanım bir tek dolaştı. Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu biraz yalnız bırakıldı. 14 Mayıs'tan sonra psikolojik üstünlüğü iktidara kaptırdık. Birinci turda kaybeden iktidardı, biz alana çıkamadık.

İMAMOĞLU AÇIKLAMASI

(İmamoğlu açıklaması) Sarıgül'ün yaptığı hatayı yapmaması lazım. Sarıgül acele davrandı. O gün mesela Baykal'ın karşısına çıkmasaydım bir kurultay sonra çıksaydım... Ben 40 oyla kaybettim. Tecrübesizlikle kaybettik."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN