32 yıl sonra meclise giren Sarıgül'den 'CHP' kararı

32 yıl sonra meclise giren Sarıgül'den 'CHP' kararı

CHP'den Erzincan vekili olarak 32 yıl sonra meclise giren Sarıgül'ün partisi TDP'nin durumu ise merak konusu oldu. Sarıgül, mecliste yaptığı açıklamada "Bütün arkadaşlarım ahde vefaya önem verir ama CHP'nin kurumsal kimliği olmasaydı seçilme şansım zordu. Önümüzdeki günlerde arkadaşlarımızla değerlendirme yapacağız, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olmaya devam edeceğiz" diyerek CHP'den devam edeceğinin sinyalini verdi.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 14 Mayıs seçimlerinde CHP listelerinden Erzincan Milletvekili adayı oldu ve yıllar sonra CHP Sarıgül'le Erzincan’dan vekil çıkardı.

32 yıl sonra parlamentoda yerini alan Sarıgül'ün meclisteki yemin töreninin ardından siyasete kendi partisinde mi yoksa CHP'de mi devam edeceği merak konusu oldu.

Duvar'da yer alan habere göre; Sarıgül CHP’de siyaset yapmaya devam edecek. Öte yandan TDP’nin yoluna devam edip etmeyeceği ise yapılacak merkez yönetim kurulu toplantılarının ardından netleşecek.

'KILIÇDAROĞLU'NUN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Mustafa Sarıgül Meclis’te yaptığı açıklamada partisinin CHP’ye katılabileceğine dair sinyal vermiş, “Ben Erzincanlıyım. Bütün arkadaşlarım ahde vefaya önem verir ama CHP'nin kurumsal kimliği olmasaydı seçilme şansım zordu. Önümüzdeki günlerde arkadaşlarımızla değerlendirme yapacağız, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olmaya devam edeceğiz" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN