Yıllar sonra meclise giren Sarıgül: Ne Türkiye ne de Mustafa Sarıgül 36 yıl önceki gibi değil

Yıllar sonra meclise giren Sarıgül: Ne Türkiye ne de Mustafa Sarıgül 36 yıl önceki gibi değil

TDP lideri ve CHP listesinden aday gösterilerek Erzincan vekili olan Sarıgül, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olması için büyük bir destek verdiğini kaydederek "36 yıl sonra parlamentodayım ama buruk bir heyecan yaşıyorum. Tabi Türkiye, 36 yıl önceki Türkiye değil, Mustafa Sarıgül de 36 yıl önceki Mustafa Sarıgül değil" dedi. Sarıgül, yeni dönemde kırıcı değil yapıcı bir politika izleyeceğini söyleyip "Parlamentoda artık yumruğumu sıkacağım, ama yumruğumu cebime koyacağım" ifadesini kullandı.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP listesinden girdiği seçimde Erzincan'dan vekil seçildi. 36 yıl sonra parlamentoya giren Sarıgül, meclise gelerek kayıt işlemlerini yaptırdı. İşlemlerin ardından basına konuşan Mustafa Sarıgül, buruk bir sevinç yaşadığını ifade edip, yeni dönemde yapıcı bir politika izleyeceğini söyledi.

Sarıgül'ün açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

'SARIGÜL DE TÜRKİYE DE 36 YIL ÖNCEKİ GİBİ DEĞİL'

Türkiye’mizin demokratik parlamenter sisteme geçmesi için sayın Kılıçdaroğlu’na şartsız ve koşulsuz destek verdim. Sayın Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olması için çok büyük çaba sarf ettim. 36 yıl sonra parlamentodayım ama buruk bir heyecan yaşıyorum. Tabi Türkiye, 36 yıl önceki Türkiye değil, Mustafa Sarıgül de 36 yıl önceki Mustafa Sarıgül değil.

7075886.jpg

'YUMRUĞUMU CEBİME KOYACAĞIM'

Parlamentoda artık yumruğumu sıkacağım, ama yumruğumu cebime koyacağım. Bilgimle, deneyimlerimle her gün öğrenmeye çalıştığım yeni yeni konularla ülkeme hizmet için kırıcı bir politika izlemeyeceğim. Yapıcı bir politika izleyeceğim. Sorun üreten bir politika izlemeyeceğim. Çözüm üreten bir politika izleyeceğim. Bayrağımızdan, toprağımızdan, ulusal birliğimizden ayrılmadan can Erzincanımızın bana vermiş olduğu görev, yetki ve sorumluluğun bilinci içerisinde hareket edeceğim.

7075888.jpg

'PARLAMENTODA BENİ KIRICI GÖRMEYECEKSİNİZ'

Can Erzincan’ım başta olmak üzere bütün ülkeme hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeden canla, başla hizmet etmeye çalışacağım. Parlamento kürsüsünde hiçbir zaman beni kırıcı olarak görmeyeceksiniz. Her zaman yapıcı olarak göreceksiniz. Parlamento kürsüsünde beni her zaman Türkiye’nin sorunlarına çare arayın bir insan olarak göreceksiniz.

7075881.jpg

Ulusal birliğimden, inançlara saygılı laikliğimizden, Cumhuriyetimizin gelişip, güçlenmesi anlayışından hareket ederek cennet vatanımıza, Erzincan’ımızın bana yüklemiş olduğu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağım.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN