Savcı Sayan milletvekili olmak için istifa etmişti! Ağrı'nın yeni belediye başkanı o isim oldu! Görevini devretti

Savcı Sayan milletvekili olmak için istifa etmişti! Ağrı'nın yeni belediye başkanı o isim oldu! Görevini devretti

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için istifa etmesinin ardından Ağrı Belediyesi'nde yeni belediye başkanı seçimi yapıldı. HDP'li ve AK Parti'li adayların arasındaki yarışın galibi Sayan'dan yeni görevini devraldı.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, AK Parti'den milletvekili aday için istifa etmişti. 14 Mayıs'ta yapılacak 28'inci dönem milletvekili seçimleri için aday adayı olan Sayan'ın görevini teslim edeceği isim merak ediliyordu. Yapılan seçimle Ağrı'nın yeni belediye başkanı belli oldu.

Ağrı Belediye Meclisi, başkanlık seçimi gündemiyle toplandı. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sula Köseoğlu ile MKYK Üyesi Mücahit Yanılmaz'ın da katıldığı seçimde 20 AK Partili, 11 HDP'li üye vardı. Oylamada toplam 29 üye hazır bulundu.

agri2.jpg

HDP'den Tahsin Ok ve AK Parti’den Metin Karadoğan'ın yarıştığı seçimin 3'üncü turunda Metin Karadoğan Ağrı Belediyesi'nin yeni başkanı seçildi.

Seçimin ilk turunda 3'te 2 çoğunluk sağlanamadı. Salt çoğunluğun arandığı üçüncü turda ise 29 üyeden 20 meclis üyesinin oyunu alan Metin Karadoğan, Ağrı Belediyesi'nin yeni başkanı oldu.

agri1.jpg

Seçim sonrası Sayan, görevini Karadoğan'a devretti. Karadoğan, hizmet için çalışacağını söyleyerek üyelere teşekkür etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN