Scholz ve Sisi telefonda görüştü

Scholz ve Sisi telefonda görüştü

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile telefonda görüştüğü bildirildi. Telefon görüşmesinde Almanya ve Mısır arasındaki ikili ilişkiler ele alındı.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit'in yazılı açıklamasına göre, telefonda görüşen Scholz ve Sisi, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalarda Gazze Şeridi'ne insani yardım erişiminin ve Filistinlilere malzeme sağlanmasının önemli ölçüde iyileştirilmesine acil ihtiyaç duyulduğu konusunda mutabık kaldı.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM İÇİN ANLAŞILDI

Scholz, Alman hükümetinin Filistinlilerin ve İsraillilerin barış ve güven içinde yaşamaları için iki devletli çözümü doğru bir perspektif olarak gördüğünü yineledi.

Mısır'ın oynadığı önemli arabulucu rolünden dolayı Cumhurbaşkanı Sisi'ye teşekkür etti.

'GAZZE'DEKİ ÇATIŞMALAR YAYILMAMALI'

İki lider, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların bölgesel olarak yayılmasının önlemesinin önemli olduğu konusunda hemfikir kaldı. Telefon görüşmesinde ayrıca Almanya ve Mısır arasındaki ikili ilişkiler ele alındı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN