Seçim öncesi AK Parti'ye üçüncü ret! Fatih Erbakan ve Mehmet Şimşek'in ardından bir isim daha Erdoğan'a kapıyı kapattı

Seçim öncesi AK Parti'ye üçüncü ret! Fatih Erbakan ve Mehmet Şimşek'in ardından bir isim daha Erdoğan'a kapıyı kapattı

Seçime az bir süre kala harekete geçen AK Parti'nin Yeniden Refah Partisi ve eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ardından bir isimden daha 'red' yediği ortaya çıktı.

Son olarak Cumhur İttifakı'nı güçlendirmek için merhum başbakan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın liderlik yaptığı Yeniden Refah Partisi ile masaya oturan AK Pati, Yeniden Refah Partisi ile anlaşmaya varamadı. Zirvenin olumsuz sonuçlanmasıyla Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Cumhur İttifakı'na katılmayacağını duyurdu.

Enflasyonun neden olduğu olumsuz ekonomik tabloyu değiştirmek için eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Ankara'da AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeniden Refah Partisi'nin ardından Mehmet Şimşek'ten de kötü haber aldı.

Şimşek'in Erdoğan'la görüşmesinin ardından Genel Merkez'den çıkan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, görüşmenin 'olağan' olduğunu belirterek Şimşek'in 'aktif siyaseti düşünmediğini' vurguladı.

AK PARTİ'YE BİR 'HAYIR' DAHA

AK Parti'nin Erbakan ve Şimşek'in ardından 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depreme memleketi Hatay'da yakalanan ve depremin meydana geldiği günden bu yana afetzedelere yardım eli uzatan eski milli futbolcu Gökhan Zan'dan da ret yediği öğrenildi.

Son olarak Hatayspor'da görev alan Gökhan Zan, dün siyasete atılarak İYİ Parti grup toplantısına katıldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Zan'a parti rozetini takarken AK Parti'nin de Zan'a teklif götürdüğü ve Zan'ın bu teklifi reddettiği iddia edildi.

Sözcü gazetesinden Aytunç Erkin'in aktardığına göre; Gökhan Zan’ın İYİ Parti’ye katılacağını öğrenen AK Parti, Zan'ı kendi tarafına çekmek için yoğun baskı yaptı.

Bu bilgileri süreci yakından takip eden bir siyasetçiden aldığını yazan Erkin süreci şöyle anlattı: “Rozet takılacağı kesindi ama yine de ihtiyatlıydı. Son dakika bir müdahaleden ve ‘iknadan’ endişeliydi. Biraz sonra telefonum çaldı ve ‘Araca bindi, gidiyor’ dedi.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN