Seçim sonrası cumhurbaşkanı jesti! O kişilere maaş bağlanacak: 7'den 70'e herkes yararlanacak

Seçim sonrası cumhurbaşkanı jesti! O kişilere maaş bağlanacak: 7'den 70'e herkes yararlanacak

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren son dakika bilgilerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Erdoğan'ın seçim eşiğindeki vaadlerinin açıklanması, her bir bireyi derin bir coşkuyla doldurdu. Resmiyet kazanan Cumhurbaşkanı'nın vaadlerinin gerçekleşmesi için artık geriye sayım var.

Milyonlarca vatandaşın hakkı olan vatandaşlık aylığı uygulanacak. Fakat hangi gruplar bu hizmetten fayda sağlayabilecekler? İşte merak unsurları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın beyan ettiği taahhütler yeniden gündemimizde yer buldu. Vatandaşlık aylığı, milyonlarca vatandaşı bekliyor. Çalışanlar, gençler, emekliler ve daha pek çok bireyin kapsam dahilinde olduğu bu vaadlerin ayrıntıları haberimizde bulunmaktadır.

MİLYONLARCA GENÇ YARARLANABİLECEK

Birinci evrede, üniversite gençlerine yönelik olan bu uygulamanın içeriğine göre, gençlerin cep telefonu ve bilgisayar alımında vergi muafiyeti sağlanacak. Bununla birlikte, her ayın bedeli olarak 10 GB internet hizmeti sunulacak.

AİLELERE AYLIK DESTEK

Erdoğan, seçim öncesi yaptığı duyuruda, "Yürürlüğe geçireceğimiz Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi'yle hiçbir hane gelirinin belirli bir seviyenin altında kalmamasını sağlayacağız." dedi. Buna istinaden, asgari yaşam standardının altında olan her bir hane için düşük gelir yok olacak. Vatandaşlık aylığı yaklaşıyor.

FAİZSİZ BORÇ

Bir sonraki vaat ise, evlilik planı olan çiftlere yönelikti. Gelen bilgilere göre, evlenmek niyetinde olan gençlere 2 yıl boyunca geri ödeme yapmayacakları, 48 ay vadeli, faizsiz 150 bin TL borç verilecek. Her bir çift bu hizmetten fayda sağlayabilecek. Yaş kısıtlaması bulunmamaktadır.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK SEVİNCİ

Hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan ve prim ödemesi bulunmayan kadınlar için bu hizmet hayata geçirilecek. Ev hanımlarının emekli olabilmesi için gerekli olan prim miktarının üçte biri her ay devlet tarafından ödenecek. Bu duruma istinaden, devletin ödeyeceği aylık prim tutarı 1.067 lira olacak ve normalde 3 bin 202 lira yatırılması gereken yerine 2 bin 135 lira ödenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN