'Seçim tarihi değişecek mi?' sorusunu böyle yanıtladı: Seçim takvimiyle sınav takvimi üst üste gelmez

'Seçim tarihi değişecek mi?' sorusunu böyle yanıtladı: Seçim takvimiyle sınav takvimi üst üste gelmez

ÖSYM'nin açıkladığı sınav takvimine göre, YKS oturumları 17-18 Haziran 2023'te yapılacak. 2023 seçimlerinin ise 18 Haziran'da yapılacağı ifade edilmişti. AK Parti Sözcüsü Çelik, "Seçim takvimi değişir mi?" sorusuna "Prensip olarak seçim takvimiyle sınav takvimi üst üste gelmez" yanıtını verdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Pentagon'un "Suriye'deki son hava saldırıları, IŞİD'i yenmek ve on binden fazla IŞİD tutuklusunu gözaltına almak için Suriye'de yerel ortaklarla birlikte çalışan ABD personelinin güvenliğini doğrudan tehdit etti." açıklamasına tepki gösteren Çelik, "Bizi tehdit eden terör örgütü görürsek vururuz. Bu dünyanın en büyük yalandır, biz terör örgütünü DEAŞ'la mücadele için destek veriyoruz. Biz buna ülkemizle ilgili olarak göz yumamayız." ifadelerini kullandı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2023-YKS) 17-18 Haziran'da yapılacağını açıklamıştı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, "Prensip olarak seçim takvimi ile sınav takvimi üst üste gelmez" yanıtını verdi.

Çelik'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"FAİLLERİN YAKALANMASI TÜRKİYE'NİN GÜVENLİ BİR ÜLKE OLDUĞUNU ORTAYA KOYDU"

İstiklal Caddesi'ndeki saldırı sonrası faillerin yakalandığını gördük. Bu Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu ortaya koymuştur. Dünyanın bir gerçeği bu terör eylemleri bazen engellenemiyor. Arkadaşlarımız İstiklal Caddesi'ne gitti. En büyük teşekkür İstiklal Caddesi esnafınadır. Oradaki her bir esnaf ve sakin İstiklal kavramını göğe çıkaracak tavır sergiledi. Ben de ziyaret ettim. Beni en çok etkileyen hem esnafın dirayeti hem de Adana'dan Tekirdağ'dan gelmiş pek çok ilden gelmiş vatandaşlarımızı gördüm. Orada birlik beraberlik duruşunu gösteriyorlardı. Bu duruş için tüm vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

PENÇE KILIÇ HAREKATI

Bu saldırısı sonrası TSK'nın yaptığı operasyonlar, bazı çevreler tarafından orantılı olmadığı şeklinde değerlendirme yapıldı. Paris'te Charlie Hebdo saldırısında dünya liderleri davet edildi, yürüyüş yapıldı. Biz neden 15 Temmuz'da Türkiye için yapılmadığını sorduk. Bu soruya cevap veremeyenler, orantılılıktan bahsetmeleri başlı başına yalandır. TSK, sivillerin korunması gerektiğini söyleyen kurumların başında gelir. Orantısız bir şey yok. Tabi ki ilkeleri var. Türkiye bu mücadeleyi hukuk kuralları içerisinde yürütüyor. 'Türkiye'nin kendini savunma hakkı var diyeceksiniz' ondan sonra söyleyeceğiniz varsa o zaman söylemenizin manası olur. Operasyondan sonra Türkiye'nin savunma hakkından bahsedeceklerine orantılılık diyorlar. Bizim 1 yılda karşılaştığımız eylemlerin yüzde biriyle karşılaşanların hukuku nasıl zorladıklarını biliyoruz. Bu siyasi ahlaksızlıktan herkesin uzak durması gerekir. Terör siyaseti bir takım argümanlar kullanıyor. Burada suçlanması gereken roket atan terör örgütüdür. Bizim operasyonlarımızın bu neticeyi doğurduğunu söylüyorlar. Bu bir savaş politikası dili terör örgütü dilidir. Bu şekilde dil kullananlar, saldırılar karşısında vahşetin bir parçası olarak önümüze gelirler. 'Operasyonlar dursun' diyenlere şunu söylemek isteriz, yaşananlar Türkiye'nin ne kadar meşru olduğunu göstermektedir.

"BİZİ TEHDİT EDEN TERÖR ÖRGÜTÜ GÖRÜRSEK VURURUZ"

Beyaz Saray açıklaması daha doğru açıklama. Pentagon açıklamasında, askeri operasyonlarımızın kendilerini tehlikeye attığını söylüyorlar. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Böyle bir durum varsa terör örgütlerine yakın yerlerde ne yapıyorsunuz, niye seyrediyorsunuz? Sonuçta NATO'da müttefikimiz. Aslında kendi çelişkilerini ifade etmiş oluyorlar. Bu, 'Burnumuzun dibinde terör örgütü var müdahale etmiyoruz' demenin itirafıdır. Böylesine çifte standartlı açıklama olabilir mi? Bu açıklama itiraftır. Sonuç bizi tehdit eden terör örgütü görürsek, vururuz. Bu dünyanın en büyük yalandır, biz terör örgütünü DEAŞ'la mücadele için destek veriyoruz. Biz buna ülkemizle ilgili olarak göz yumamayız. Burada hem dost hem müttefik ülkelerden beklentimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenlik haklarına saygı duyulmasıdır.

"SEÇİM TAKVİMİ İLE SINAV TAKVİMİ ÜSTÜSTE GELMEZ"

"Biz sevgili öğrencilerimizin hiçbir sınavını seçim takvimine denk getirmeyiz. Bununla ilgili olarak ÖSYM çalışma yapıyor. Yakın zamanda kamuoyuyla paylaşırlar. Seçim takviminin değişmesiyle ilgili bir değerlendirmemiz yok. Tabii ki seçim günü sınav olmayacağına göre... Prensip olarak seçim takvimi ile sınav takvimi üst üste gelmez. Onunla ilgili açıklama yapılacaktır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN