Seçim öne çekilecek mi? Cumhur İttifakı üyesi net tarih verdi

Seçim öne çekilecek mi? Cumhur İttifakı üyesi net tarih verdi

2023 seçimi ile ilgili belirsizlik devam ediyor. Ramazan ayı, YKS ve hac döneminin birbirine çok yakın olması sebebiyle de seçimin daha erken bir tarihe alınacağı konuşuluyor. Cumhur İttifakı üyelerinden olan BBP Başkanı Mustafa Destici ise seçim için net bir tarih verdi.

Türkiye, adım adım 2023 seçimlerine hazırlanıyor. Sıklıkla Haziran 2023'te yapılacağı söylenen seçimler için henüz resmi bir tarih yok. Partiler ise seçimin yaklaşması ile birlikte hazırlıklarını hızlandırdılar. Gerek siyasilerden gerekse gazetecilerden seçim tarihi ile ilgili açıklamalar da gelmeye devam ediyor.

Beklenen büyük gün ile ilgili son konuşulan konu ise; Ramazan ayı, hac dönemi ve YKS'nin birbirine yakın tarihlerde olması sebebiyle seçim günün öne çekilmesi. 2023 seçim tarihi ile ilgili son açıklama ise gazeteci Muharrem Sarıkaya'dan geldi.

"DAHA ÖNCE MAYIS İÇİN KONUŞMUŞTUK"

Habertürk Gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü köşesinde Büyük Birlik Partsi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile konuşmasını yazdı. Sarıkaya, Destici ile Erdoğan'ın daha önceden mayıs ayı ihtimali için konuştuklarını yazarak, "Cumhur İttifakı bileşeni BBP lideri Mustafa Destici ise konu hakkında bilgisinin olmadığının altını çizerek başladı. Ancak seçimin erkene alınması konusunu daha önce ele aldıklarını belirten Destici, sohbetimizde şunları söyledi:

'Daha önce Sayın Cumhurbaşkanı ile 18 Haziran tarihi üzerinde konuşurken, Mayıs ihtimali üzerinde de durmuştuk. 18 Haziran’da YKS, hac, yurt dışından gelecek gurbetçilerin durumu gibi faktörleri göz önüne alıp, mayısta yapılmasının faydalı olacağı kanaatimizi paylaşmıştık. Ama mayıs konusunda da bir karara varmamıştık. O günden sonra da bir daha ele almadık.' şeklinde Destici'ni açıklamalarını aktardı.

"16 NİSAN OLABİLİR"

Destici, Sarıkaya'ya seçim günü için net bir tarih vererek, 16 Nisan'ı işaret etti. Destici, "16 Nisan’da seçim yapılır, akşamında da oruca kalkılır; AK Parti bunu arzuluyor olabilir" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN