Millet İttifakı Cumhur İttifakı'yla arasındaki farkı açtı! 2018 seçim sonuçlarını bilen şirket açıkladı

Millet İttifakı Cumhur İttifakı'yla arasındaki farkı açtı! 2018 seçim sonuçlarını bilen şirket açıkladı

2023 seçimine az bir zaman kalmışken araştırma şirketlerinde de vatandaşa fikrini sormak için sokağa çıkıyor. 2023 seçimi ile ilgili son anket ise ORC'den geldi. ORC'nin yapmış olduğu ankete göre; Millet İttifakı, Cumhur İttifakı'nın yüzde 4,1 puan önünde.

Araştırma şirketlerinden biri olan ORC, 2023 seçimlerine az bir zaman kala anketlerine devam ediyor. Anketlerine hız kazandıran ORC, 2018 seçimlerini önceden en doğru tahmin eden araştırma şirketi olarak kayıtlara geçmişti. Şirket son yapmış olduğu anketin de sonuçlarını geçtiğimiz gün paylaştı.

ORC, vatandaşlara, "Bu pazar genel seçim olsa, hangi partiye oy verirsiniz" sorusunu sordu. ORC'nin halktan aldığı cevap ise Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı arasındaki oy makasının git gide açıldığını gözler önüne serdi.

MİLLET İTTİFAKI 4 PUAN ÖNDE

Yayımlanan anket sonucunda, CHP ve İYİ Parti'den oluşan Millet İttifakı, AKP ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı'na yüzde 4,1 fark attı. Ankete göre; Millet İttifakı'nın oy oranı yüzde 42'yi görmüş oldu.

Cumhur İttifakı'nın oy oranı ise yüzde 37,9 şeklinde kayıtlara geçti. Ankete göre, AKP yüzde 31,1 ile en fazla oy olan parti oldu. AKP'yi yüzde 24,2 ile CHP takip etti. Üçüncü sırada yüzde 17,8 ile İYİ Parti yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN