AK Parti'den ‘Parmak mührü geri gelsin’ diyen muhalefete: Burası Uganda değil

AK Parti'den ‘Parmak mührü geri gelsin’ diyen muhalefete: Burası Uganda değil

14 Mayıs yaklaşırken TBMM’de seçim güvenliği tartışma konusu oldu. Muhalefet milletvekilleri oy kullanımı sonrası parmak boyasının yeniden kullanılması gerektiğini belirtti. YSK AK Parti temsilcisi Recep Özel ise “Türkiye bir Uganda değil” diyerek karşı çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs'ta yapılacağını açıklanmasının ardından seçim startı verildi. Adaylar belirlenirken mecliste ise ‘seçim güvenliği’ tartışması başladı.

Muhalefet milletvekilleri parmak boyasını tekrar gündeme getirirken İYİ Partili Şenol Sunat’tan ise 'Sadece deprem bölgesinde kullanılmalı' önerisi geldi.

‘TÜRKİYE BİR UGANDA DEĞİL’

Parmak boyasının tekrar kullanılmasını sert bir dille eleştiren Yüksek Seçim Kurulu (YSK) AK Parti temsilcisi Recep Özel, sadece Filipinler, Etiyopya ve Uganda gibi ülkelerin kullandığını belirterek “Türkiye bir Uganda değil” dedi.

Recep Özel, parmak boyasıyla ilgili şunları dile getirdi:

“Yüksek Seçim Kurulu elindeki mevcut imkânlarla bu seçimleri en güzel şekilde yönetebilecek kabiliyete sahiptir. Bakın ‘parmak mührü’ diyorsunuz değil mi? 1961’de 298 sayılı yasada bu yoktu, 1979’da girdi, ondan sonra seçimlerde uygulandı, en son da 2009 yerel seçimlerinde uygulandı ve 2010’da yürürlükten kalktı.

Şu anda bunları hangi ülkeler uyguluyor biliyor musunuz? Filipinler, Etiyopya, Uganda. Türkiye bir Uganda değil. Türkiye Cumhuriyeti devleti, kimlik numarasına geçtikten sonra mükerrer seçmen, bir başka kişinin yerine oy kullanma bizim seçim sistemimizde yoktur.”

‘BURASI DA UGANDA OLDU SAYENİZDE’

İYİ Partili Fahrettin Yokuş’sa Özel’e “Burası da Uganda oldu sayenizde” diye cevap verdi.

Muhalefet milletvekilleri, seçim konusunda AK Parti ve YSK’ye güven olmadığını da belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN