Seçmen profili belli oldu: Yerel seçimlerin kaderini kadınlar belirleyecek

Seçmen profili belli oldu: Yerel seçimlerin kaderini kadınlar belirleyecek

Partilerin yerel seçimlere yönelik çalışmaları tüm hızıyla devam ederken 31 Mart'ta oy kullanacak seçmenlerin profili ortaya çıktı. Yerel seçimlerde oy kullanacak 61.4 milyon kişinin yüzde 50.9'u kadın, yüzde 49.1'i ise erkek olarak kayıtlara geçti. Diğer bir değişle seçimin kaderi kadınların elinde olacak. Öte yandan, 1 milyonu aşkın genç ilk kez sandık başına giderek oy kullanacak.

31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için geri sayım sürerken adaylar çalışmalarına tam gaz devam ediyor. YSK tarafından açıklanan seçim takvimi işlerken yerel seçimlerde oy kullanacak seçmenlerin profili belli oldu.

KADIN SEÇMENLER ERKEKLERİ GEÇTİ

Sabah'ın haberine göre, seçimlerde oy kullanma hakkı bulunan toplam seçmen sayısı 61.4 milyon olarak kayıtlara geçti. Sandıkta yüzde 50.9 oranla 31 milyon 85 bin kadın, yüzde 49.1 oranla 30 milyon 365 bin erkek oy kullanacak.

1 MİLYONU AŞKIN GENÇ İLK KEZ SANDIK BAŞINA GİDECEK

31 Mart tarihinde ilk kez oy kullanacak seçmen sayısı 1 milyon 32 bin olurken 75 yaş üstündeki seçmen sayısı 3 milyon 395 bin, ortopedik ve görme engelli seçmen sayısı ise 981 bin 655 olarak kayıtlara geçti.

ŞEHİRLERE GÖRE SEÇMEN DAĞILIMI

30 büyükşehirde 47 milyon 867 bin 113, 51 ilde de 13 milyon 563 bin 820 seçmen oy kullanarak seçimin kaderine yön verecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN