Sedat Peker aylar sonra ilk kez Falyalı hakkında konuştu

Sedat Peker aylar sonra ilk kez Falyalı hakkında konuştu

KKTC’de ‘bahis ve kumarhane’ patronu olarak bilinen Halil Falyalı'nın kardeşi Hüsnü Falyalı’nın “Sedat Peker abimle tanışmak istedi, abim reddetti” iddiasına ilişkin konuşan Peker, “Halil Falyalı isimli rahmetsiz ve onun türevleri ile tanışmak istemeyi kendime zül sayarım” dedi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in yayınladığı videolarda adı geçen KKTC’de kumarhane zincirleri olan Halil Falyalı Kıbrıs Çatalköy’de bulunan evinin yakınlarında silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

FALYALI'NIN KARDEŞİ İDDİADA BULUNMUŞTU

Gazeteci Seyhan Avşar’a konuşan Halil Falyalı’nın kardeşi Hüsnü Falyalı, “Sedat Peker abimle tanışmak istedi. Abim reddetti” ifadelerini kullanmıştı. Sedat Peker, avukatı aracılığıyla cevap verdi. Peker açıklamasında “Halil Falyalı isimli rahmetsiz ve onun türevleri ile tanışmak istemeyi kendime zül sayarım” ifadelerini kullandı.

Açıklamada Halil Falyalı’dan ‘rahmetsiz’ diyen bahseden Sedat Peker, “Halil Falyalı’nın kardeşi Hüsnü Falyalı, Seyhan Avşar isimli muhabirle bir röportaj yapmış. Rahmetsiz abisi ile tanışmak istediğimi ancak abisinin bunu kabul etmediğini söylemiş. Oysaki olayın gerçeği bunun tam zıddıdır” dedi.

Türkiye’den ayrılmadan önce bayramlaşmak için kamuoyunda Berber Yaşar olarak bilinen Yaşar Aktürk’ü aradığını belirten Sedat Peker, “Telefonda sohbet ederken ‘Halil Falyalı ile beraberiz o da bayramlaşmak istiyor’ diyerek telefonu rahmetsize verdi. Bu emrivaki karşısında Halil Falyalı şahsımı övücü sözler söyleyerek sohbete başladı ve bayramımı kutladı. Benimle tanıştığına çok memnun olduğunu söyledi. Ben ise kendisine tanışmaktan memnun olmadığımı çünkü, seninle ilgili tek duyduğum önce insanlarla dost olup sonra onlara kötülük yaptığındır dedim. Senin de bayramın mübarek olsun dedim” ifadelerini kullandı.

''TANIŞMAK İSTEMEYİ DAHİ KENDİME ZÜL SAYARIM''

Telefonu kapattıktan sonra Yaşar Aktürk’e mesaj attığını aktaran Sedat Peker’in açıklamasında özetle şu ifadelere yer verdi:

“Berber Yaşar’ın telefonuna ‘Yaşar abi bir daha bu adamla beni konuşmak zorunda bırakmazsan sevinirim’ diye mesaj yazdım. Aradan belli bir saat geçtikten sonra Berber Yaşar beni arayarak, ‘Lütfen kusura bakma. Kendisi tanışmak istediğini söyleyince telefonu verdim. Senin Halil Falyalı hakkında bu şekilde düşündüğünü bilseydim telefonu vermezdim’ dedi.

Bu dediklerimin doğruluğu Yaşar Aktürk’e sorularak öğrenilebilir ancak yazmış olduğum mesajın doğruluğu Falyalı cinayetinin tahkikatını yapan savcılar tarafından rahatlıkla ortaya çıkarılabilir. Daha önceki paylaşımlarımda da söylemiştim bende biraz megalomanlık var diye. Uzun yıllar önce vefat eden büyük önder Atatürk hayatta olsaydı kendisi ile tanışmak için uğraş verebilirdim. Ancak Halil Falyalı isimli rahmetsiz ve onun türevleri ile yukarıdaki satırlarda delilleri ile anlattığım üzere tanışmak istemeyi dahi kendime zül sayarım.”

SEDAT PEKER, İFŞAATLARINDA FALYALI'NDAN BAHSETMİŞTİ

KKTC’de Les Ambassadeurs Hotel’in sahibi olan Halil Falyalı’yı, organize suç örgütü lideri Sedat Peker kokain kaçakçılığı ve kara para trafiğini yönetmekle suçlamıştı. Falyalı’ya yönelik suikastın profesyonel bir ekip tarafından gerçekleştirildiği ve saldırganların adadan sürat teknesi ile kaçtığı iddia edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN