Sedat Peker'in iddiaları ABD raporunda: Türkiye ve KKTC ile ilgili tespitler dikkat çekti

Sedat Peker'in iddiaları ABD raporunda: Türkiye ve KKTC ile ilgili tespitler dikkat çekti

Geçtiğimiz yıl Youtube'da yayınlamaya başladığı videolarla gündeme gelen suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları ABD'nin raporuna girdi. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın kongreye sunduğu raporda Türkiye ve KKTC ile ilgili dikkat çeken tespitlere yer verildi. Raporda, Avrupa'ya gönderilen uyuştucu ve sentetik maddelerin Türkiye üzerinden gittiği bu geçişlere karşı yeterli önlem alınmadığı eleştirilerine yer verildi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in geçtiğimiz yıl Youtube kanalı üzerinden yayınlamaya başladığı videolarda dile getirdiği iddialar ABD'nin radarına girdi. Sedat Peker'in yayınladığı yedinci videoda kokain ticaretinde yeni adresin Venezuela üzerinden olduğunu iddia etmesi üzerine, sosyal medyada Mayıs 2020’de çıkan Venezuela’dan peynir başta olmak üzere pek çok ürünün ithalatına dair karar yeniden gündeme gelmişti.

O İDDİA RAPORA YANSIDI

ABD Dışişleri Bakanlığı hazırladığı Uluslararası Narkotik Kontrolü Strateji Raporu'nda, Peker'in iddialarına yer verdi. Raporda, Sedat Peker'in Venezuela-Türkiye bağlantısı iddiasından da söz edildi.

RAPOR KONGREYE SUNULDU

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın her yıl Kongre'ye sunduğu Uluslararası Narkotik Kontrolü Strateji Raporu yayımlandı. "Uyuşturucu ve Kimyasal Kontrolü" ile "Para Aklama" başlıkları altında, iki cilt olarak yayımlanan raporda Türkiye ve KKTC ile ilgili dikkat çekici tespitler yer alıyor.

peynir.jpg

"YASADIŞI UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞININ TRANSİT ÜLKESİ"

Kısa Dalga'dan Beril Köseoğlu'nun haberine göre, raporun uyuşturucu kontrolü bölümünde Türkiye, yeterli önlem almamakla eleştiriliyor. "Asya ile Avrupa'nın birleştiği noktada bulunması ve yasadışı finansı ele almak konusunda yeterli kontrol yapmaması nedeniyle Türkiye, yasadışı uyuşturucu kaçakçılığının önemli bir transit ülkesi" denilen raporda, özellikle Afganistan'dan Avrupa'ya gönderilen afyonun ve Avrupa'da üretilip Asya'ya gönderilen sentetik uyuşturucuların Türkiye üzerinden geçtiği belirtiliyor.

SEDAT PEKER'İN VENEZUELA İDDİASI RAPORDA

Raporda, Türkiye'nin yasadışı haşhaş ekimini ve morfin üretimini sıkı bir şekilde kontrol ettiği belirtilse de "Fakat tanınmış mafya lideri Sedat Peker'in, iktidardaki AK Parti'ye yakın bir Venezuela-Türkiye kokain bağlantısı iddiasıyla yayılan yolsuzluk söylentileri yaygın" denildi.

"PARAVAN ŞİRKETLER KULLANILIYOR"

ABD Dışişleri Bakanlığı raporunun para aklamayla ilgili kısmındaysa, Türkiye'deki yasaların uluslararası standartlarda olduğu ama uygulamada sorunlar yaşandığı vurgulandı. Raporda, "Uygulamanın zayıf kalması, etkili para aklama soruşturmalarının ve cezaların çok az olmasına yol açmaya devam ediyor" denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN