Sedat Peker'den muhalefete çağrı: Üstüme düşeni yapmaya hazırım

Sedat Peker'den muhalefete çağrı: Üstüme düşeni yapmaya hazırım

Türkiye kritik seçimlere hazırlanırken organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla aranan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde olan Sedat Peker'den muhalefete çağrı geldi. Peker'in avukatı Ersan Barkın, seçime iki ay kala söz verdiği açıklamaları yapıp yapmayacağı merak konusu olan Peker'in, "Ben sözüme uygun davranmaya hazırım. Muhalefetin girişimci olması halinde bunun sonuç vereceğini düşünüyorum" dediğini aktardı.

Organize suç örgütü liderliğinden hakkında arama kararı çıkan ve ortaya attığı iddialarla gündem olan Sedat Peker, seçime iki ay kala yapmaya söz verdiği açıklamaları yapıp yapmayacağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Diken'den Aytuğ Özçolak'a konuşan Peker'in avukatı Ersan Barkın, Peker'in açıklamalarını aktardı.

"Ben sözüme uygun davranmaya hazırım" diyen Peker, "Sadece söz verdiğim için değil zaten gerekli gördüğüm için. Ama süreç bu koşullarda bunu yapabilmeme olanak vermiyor. Dolayısıyla bunun ortadan kalkması için muhalefetin girişimci olması halinde bunun sonuç vereceğini düşünüyorum. Sonuç verdiği anda da ben hangi tarihte ne yapacağımı taahhüt ediyorsam aynı şekilde davranacağım" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ersan Barkın, "Turhan Çömez gitti Birleşik Arap Emirlikleri’nin Londra konsolosluğunda girişimde bulundu. Milletvekili bile olmayan bir kimse. Bunun bile Sedat Peker’in oradaki durumunda, kendisiyle kurulan iletişimde etkisi olduğunu söyleyeyim. Yani Turhan Çömez gibi eski bir milletvekilinin konsolosluk nezdinde yaptığı bir girişim bile bir kıpırdanma, bir hukuki hareketlilik yaratabiliyorsa, Türkiye’de iktidarın bir parçası olabileceği hususunda bir kanaat yaratan siyasal partiler, bu yönde gerçekten bir konsensus yaratırlarsa, bunun net biçimde kendi hukuki durumunu değiştireceğine inanıyor" ifadelerini kullandı.

"PEKER ‘HER ŞEYİ GÖZE ALARAK’ KONUŞUR MU?"

"BAE’nin Peker’le ilgili kararını değiştirmemesi veya muhalefetin herhangi bir girişimde bulunmaması durumunlarında Peker ‘her şeyi göze alarak’ konuşur mu?" şeklindeki soruya Barkın, şöyle yanıt verdi: "Türk hukukunda ev hapsi neyse, bugün yaşadığı şey net biçimde o. Bu koşullar değişmediği sürece kendi istese bile bir şey yapamaz. Bu koşullarda paylaşım yapmasının anlamı, yarım saat sonra tutuklanmasıdır. Bundan hiç tereddütüm yok. Bunu göze alabilir, cesaret edebilir ama yaratacağı sonuçlar sadece kendisini bağlamıyor. Türkiye’de onunla beraber hareket edenleri, ailesini olumsuz etkileyecek sonuçları olur."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN