Şehir hayatına adapte olamadı, 5 ayda köyüne döndü! Kendi üretiyor, kendi satıyor: Mutluluğun keyfini çıkarıyor

Şehir hayatına adapte olamadı, 5 ayda köyüne döndü! Kendi üretiyor, kendi satıyor: Mutluluğun keyfini çıkarıyor

Şehir hayatına adapte olmakta zorlanan Menderes Öcal, köyüne olan hasretini 5 ay sonra sonlandırarak şehri terk etti. Çocukluğundan beri uğraştığı hayvancılığa yeniden başlayan Öcal, şimdi ailesiyle birlikte kendi üretiyor, kendi satıyor. Devlet desteğiyle üretimini yapan Öcal, mutlu bir hayatın keyfini çıkarıyor…

Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesinde, şehir hayatına alışamayan Menderes Öcal (33), 5 ay süren şehir deneyiminin ardından köyüne geri dönerek hayvancılık yapmaya devam ediyor. Yenili köyünde küçükbaş hayvancılıkla uğraşan Öcal, köy yaşamının sunduğu avantajlar ve huzurla yeniden başarılı bir hayvancılık işi kurdu. Devletin sunduğu desteklerle işini büyüten Öcal, şehre veda etti ve köyde kendi işinin patronu oldu.

ŞEHİR HAYATINA 5 AY DAYANABİLDİ

Menderes Öcal, çocukluğundan bu yana küçükbaş hayvancılıkla ilgilendiğini belirterek, "Şehre gittim ama yaşayamadım. 5 ay bile dayanamadık, geri döndük. Şehir hayatı bize uygun değil" dedi. Şehirdeki yaşamı deneyimledikten sonra köydeki huzuru tercih ettiğini söyleyen Öcal, "Köyde kendi işimizin patronuyuz, kimseye bağlı değiliz. Şehirde çalışsan da bir başkasının işini yapıyorsun, ama burada özgürüz" diye ekledi.

Öcal, köyde olmanın avantajlarını da şöyle dile getirdi: "Köyde doğayla iç içe yaşıyoruz. Ailemle birlikte bu işi yapıyoruz. Çocuklarım burada özgürce oynayabiliyor, şehirde ise bu mümkün değil. Köyde, doğayla büyümek onların gelişimi için çok faydalı. Şehirde imkânı olanların köye dönüp bu işi yapmalarını tavsiye ediyorum."

kirikkalede-sehir-hayatina-1.jpg

DEVLET DESTEĞİYLE İŞLERİNİ BÜYÜTÜYORLAR

Menderes Öcal, hayvancılık faaliyetlerini sürdüren Öcal ailesi, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sağladığı desteklerden de faydalanıyor. Devletin çeşitli projeleri ile işlerini büyüten aile, köydeki hayvanlarının sağlık kontrollerini de düzenli olarak yapıyor. Öcal, "Allah devletimizden razı olsun. Bize bu çadırı verdiler, hayvanlarımız rahat ediyor. Devletimizin verdiği desteklerle işlerimiz daha da iyiye gidiyor" diyerek minnettarlığını dile getirdi.

kirikkalede-sehir-hayatina-2.jpg

KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIKLA BAŞARIYA ADIM ADIM

Hayvancılık işine adım atarken zorluklar yaşadıklarını belirten Mehmet Demirdağ (34), "Devletin desteği ve bizim emeğimizle bir yerlere varmaya çalışıyoruz. Küçükbaş hayvancılıkla uğraşanların mağdur olmamaları için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu işi para kazanmak için değil, sevdamız olduğu için yapıyoruz" dedi. Demirdağ, geleneksel küçükbaş hayvancılığı sürdürülebilir kılmak için emek sarf ettiklerini vurguladı.

kirikkalede-sehir-hayatina-3.jpg

DEVLET DESTEKLERİ VE PROGRAMLARI DEVAM EDİYOR

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Kürşat Ulusoy, hayvancılıkla uğraşan çiftçilere yönelik pek çok destek programının sürdüğünü belirterek, "Kuzu-oğlak desteklemesi, aile işletme desteklemesi, çoban istihdam desteği gibi pek çok yardım sağlıyoruz. Ayrıca, Vali Mehmet Makas’ın katkılarıyla koç dağıtım projesi ve suluk dağıtımları da gerçekleştiriyoruz" dedi. Bu tür desteklerin, hayvancılıkla uğraşanların işlerini severek yapmalarını teşvik ettiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN