Şehit yakını ve gazi yardımı ücreti artırıldı

Şehit yakını ve gazi yardımı ücreti artırıldı

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı tarafından bağış kapsamındaki hak sahiplerine ödenen aylık miktar 2 bin 600 TL'den 4 bin TL'ye yükseltildi. Yeni tutarlar, kasım ayı itibarıyla hesaplara yatırıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürüttüğü Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı tarafından, terör saldırısında şehit olanların yakınları ile gazi ve malullere düzenli olarak aylık maddi destek sağlanıyor.

ŞEHİT YAKINI VE GAZİLERE ÖDEMELER YÜKSELTİLDİ

Şartlı bağış kapsamındaki hak sahiplerine aylık ödenen destek miktarı, 26 Ekim 2022 tarihinde alınan kararla yüzde 53,84 artırılarak bugünden geçerli olmak üzere 2 bin 600 TL'den 4 bin TL'ye yükseltildi. Yeni miktarlar hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldı.

Kasım 2022'de vakıf tarafından hak sahibi şehit yakınları ve gazilerin hesaplarına toplam 12 milyon 296 bin TL yatırıldı.

ŞEHİT YAKINLARINA VE GAZİLERE AYLIK MADDİ DESTEK

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı, şehit yakınları ile gazilere maddi ve manevi destek sağlamak amacıyla 13 Temmuz 2019 tarihinde kuruldu. Vakıf, hak sahipleri için toplanan ve şartlı yapılan bağışları, aylık ödemeler şeklinde hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyor.

15 Temmuz Dayanışma Kampanyası ile Beşiktaş'taki terör saldırısının ardından toplanan ve Vakfın hesaplarına aktarılan meblağ, kamu sermayeli bankalarda nemalandırılarak şehit yakınları ve gazilere aylık düzenli maddi destek sağlanıyor.

2022 YILINDA 194,5 MİLYON TL HESAPLARA YATIRILDI

Vakfın kurulduğu tarihten bu yana tüm hak sahiplerine 1 Kasım 2022'de yapılan ödeme de dahil olmak üzere toplam 194 milyon 574 bin TL destek sağlandı. Vakfın banka hesaplarında 27 Ekim 2022 tarihi itibarıyla toplam 334 milyon 230 bin 682 lira 40 kuruş bulunuyor.

Maddi desteğin yanı sıra sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerle de şehit yakınları ve gazilerin yanında yer alan vakıf, şehit çocuklarına yönelik kültürel geziler ve sportif faaliyetler de düzenliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN