Sel sırasında yaşadıklarını anlatan bir vatandaş göz yaşlarına hakim olamadı

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde bir vatandaş sel sırasında yaşadıklarını anlattı. Kız yurdunun çöktüğünü söyleyen kadın, ''Kız yurdu çöktü, her şey çöktü. Sabah kadar 'Bize yardım edin' çığlıkları duyduk'' diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Türkiye, orman yangınlarının ardından günlerdir Batı Karadeniz'de yaşanan sel felaketleriyle mücadele ediyor. Kastamonu, Sinop ve Bartın'da yaşanan sel felaketinde 58 kişi hayatını kaybederken, 77 kişiyi ise arama çalışmaları devam ediyor. Çok sayıda ev ve iş yerinin hasar gördüğü şehirlere, Türkiye'nin dört bir yanından yardım eli uzatıldı.

'HES PATLAMIŞ DEDİLER, 2 BİNE YAKIN İNSAN KOŞTU'

Hasar ve can kaybının en çok yaşandığı ilçelerden biri olan Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde bir vatandaş sel anında yaşadıklarını Medyascope muhabiri Fırat Fıstık'a anlattı:

''Biz 10 kişiydik dairemizde. Daireleri boşaltın dediler. Hepimiz binayı boşaltıp kaçtık. HES patlamış dediler. 2 bine yakın insan koştu, sıkıştık. Ben eşofmanlarımla çıktım. Her tarafta arabalar, insanlar.. Yukarısı akmaya başladı. Çamlar geliyor, alttan da yol kayıyor. Kastamonu yolunda arabalar sıkıştı. Eşimin elinden tutuyorum. Eşim' Beni bırak' diyor. 'Mevlüt seni bırakmam' diye elini bırakmıyorum. Hepimiz oradan yalın ayak geçtik. Bunu anlatırken çok kötü oluyorum'' diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

'SABAHA KADAR YARDIM ÇIĞLIKLARINI DUYDUK'

Sel sırasında bir yakınlarının evine sığındıklarını söyleyen genç kadın, ''Yakınımızın evine gittik. Orada sabaha kadar pikelere sarıldık. Üzerimizi değiştik.10 kişiydik evlerine sığındık. Göçen evleri tepeden sabaha kadar izledik. Hala onun şokunu atlatamadım'' dedi.

İlçede bulunan kız yurdunun da çöktüğünü ifade eden vatandaş yaşananları '' Kız yurdu çöktü, her şey çöktü. Sabah kadar 'Bize yardım edin' çığlıkları duyduk" diye anlattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN