Selahattin Demirtaş'tan muhalefete tepki: Artık kendinize gelin

Selahattin Demirtaş'tan muhalefete tepki: Artık kendinize gelin

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, muhalefet partilerinin liderlerinin açıklamalarına tepki göstererek "Meğer siz kararsız seçmenden daha kararsızmışsınız. Lütfen artık kendinize gelin. Durumun vahametine ve ciddiyetine uygun bir duruşla ortak ve somut bir mesajda buluşup memleketi uçurumun dibinden çıkarın. Sorumluluk da vebal de hepinizdedir" dedi.

Kasım 2016'dan bu yana Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, muhalefet partilerine tepki gösterdi.

Artı Gerçek için bir yazı kaleme alan Demirtaş, muhalefet partileri hakkında "Meğer siz kararsız seçmenden daha kararsızmışsınız" ifadesini kullandı.

AKŞENER'E: DİĞER PARTİLERİ YENMEK İÇİN Mİ ALTILI MASADA OTURUYORSUNUZ?

Selahattin Demirtaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in “Biz bu seçimde hakkıyla birinci parti olacağız ve ben başbakan olacağım.” açıklamalarına "Nasıl yani? Birlikte masaya oturduğunuz liderleri seçimde eze eze yenip tek başına 360 milletvekili çıkararak Anayasa’yı değiştirecek ve sonra da başbakan mı olacaksınız? Diğer partileri yenmek için mi altılı masada oturuyorsunuz? İlginç" sözleriyle tepki gösterdi.

BABACAN'A: KADIN LİDER DE TEK BAŞINA BAŞBAKAN OLACAK. 360 ONLARIN, 360 DA SİZİN

Demirtaş, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın “Kendi logomuzla, kendi şanımızla seçime parti olarak tek başımıza gireceğiz.” açıklamasını ise "O halde siz de 360 milletvekili çıkarıp Anayasa’yı değiştirecek ve bizi kurtaracaksınız. Çok güzel, masadaki diğer beş lideri seçimde alt etmek gerekecek ama sanırım problem değil. Yalnız, kadın lider de tek başına başbakan olacak. 360 onların, 360 da sizin, demek ki 720 vekili siz iki parti çıkarabiliyorsunuz. İnsan ister istemez heyecan duyuyor." ifadeleriyle eleştirdi.

KARAMOLLAOĞLU'NA: DÜŞÜNCESİ BİLE GÜZEL

Demirtaş, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun “İttifak içinde ittifak olabilir" açıklamaları hakkında ise "Tamam, güzel. Ana muhalefet seçime tek başına girecek, diğer ikisi ayrı girecek, kaldınız üç parti. İttifak yapıp yüzde yediyi aşarak Meclis’e girseniz en az 50 vekil de siz çıkarsanız, oldu 770 vekil. Düşüncesi bile güzel" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA: BİR DEĞİL, İKİ ANAYASA YAPARSINIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Altılı masa beni ortak aday gösterirse onur duyarım.” açıklamalarını da değerlendiren Demirtaş, "Bence de güzel olur. Farz edelim yüzde 51’le seçildiniz ve partiniz de yüzde 28 oyla 230 vekil çıkardı. Oldu mu size bin vekil. Tüylerim diken diken oldu yeminle. Bir değil, iki anayasa yaparsınız" diye konuştu.

Demirtaş yazısını şu şekilde noktaladı:

"Dikkat edin, öyle büyük beklentileri olan bir seçmen değilim. Ama hayati derecede önemli bir sorunla karşı karşıyayım çünkü adeta hayatta kalmaya çalışan bir ailem var ve ertesi günü düşünecek takatim bile yok. Yani Türkiye’deki seçmen çoğunluğundan biriyim. Sade bir çözüm yolu duymak ve ikna olmak istiyorum

Muhalefetin belli başlı liderlerini olabildiğince dikkatle ve özenle takip ediyorum. Söylemlerini, eylemlerini, söylemediklerini; mimiklerinden beden dillerine kadar tüm hareketlerini analiz etmeye çalışıyorum. Nihayetinde siyasetçiyim ve hapiste rehin tutuluyor olsam da kendimi halka karşı sorumlu hissederek tüm gelişmeleri yakından takip ediyorum. Şu perişan haldeki on milyonlara bakıp da hiç mi utanmıyorsunuz?

Meğer siz kararsız seçmenden daha kararsızmışsınız. Lütfen artık kendinize gelin. Durumun vahametine ve ciddiyetine uygun bir duruşla ortak ve somut bir mesajda buluşup memleketi uçurumun dibinden çıkarın. Sorumluluk da vebal de hepinizdedir.

Biliyorum, yapabilirsiniz.

Selahattin Demirtaş

Edirne Cezaevi"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN