Sevgililer günü 2022 Google’da doodle oldu

Sevgililer günü 2022 Google’da doodle oldu

Sevgililer Günü 2022, popüler arama motoru Google'ın arama ana sayfasında doodle olarak yer aldı. Oyun formatında hazırlanan doodle, arama yapmak amacıyla Google'a girenlere eğlenceli anlar yaşatıyor.

Popüler arama motoru Google, Sevgililer Günü 2022 için arama motoru ana sayfasına oyun içeren bir doodle ekledi. Araştırma yapmak amacıyla siteye giriş yapanlara keyifli dakikalar yaşatan oyunun ardından Sevgililer Günü 2022 ile ilgili detayları öğrenmek isteyenler "Sevgililer Günü 2022 anlamı ve tarihçesi ne?" şeklindeki sorulara cevap arıyor.

SEVGİLİLER GÜNÜ 2022 ANLAMI VE TARİHÇESİ NE?

Google tarafından doodle olarak arama motoru ana sayfasında yer verilen Sevgililer Günü 2022 ile ilgili detaylar şöyle:

Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gündür. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamı için ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (İngilizce: St. Valentine's Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN