Sıfır araçta aylarca beklemek bitti...Fiyatlar düştü, hatta araba alana bunlar hediye edilecek

Sıfır araçta aylarca beklemek bitti...Fiyatlar düştü, hatta araba alana bunlar hediye edilecek

Otomobil ticaretinde yükseliş başladı. Son zamanlarda bulunamayan sıfır otomobiller, şimdilerde birbiri ardına satılıyor. Ticaret Bakanlığı tarafından alınan kararlar ile birlikte sıfır araç almak isteyenler, kısa süren saatler içerisinde yeni aracına kavuşuyor. Fiyatlardaki düşüş tüketicileri de harekete geçirdi. Aracı satmakla kalmayıp hediyeler bile veriliyor. İşte tüm detaylar...

Sıfır otomobil satışlarındaki durgunluk nihayet sona erdi. Dünya üzerinde yaşanan çip sorunu ve Türkiye'deki ekonomik durumların neticesinde sıfır araç bulunmaması sorunu ortadan kalktı. Ticaret ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan kararların ardından piyasada hareketlilik başladı.

SIFIR ARAÇLARDA RÜZGAR TERSİNE DÖNDÜ

Bayilerde, "sıfır araç kalmadı, 3 ay bekleyin" ibareleri tarihe karıştı. Günümüzde sıfır otomobiller sadece 3 saat içerisinde teslim ediliyor.

Bayilerin müşteriye teklif ettiği, "Talep sırası var, beklemeniz gerek." ya da "Sıranın hızlı gelmesi için ücret ödeyin" gibi ifadeler eskide kaldı. Durumu fırsata çeviren bayiler şimdilerde arabaların satılması için birçok durumu ücretsiz bir şekilde hallediyor.

18-1-kurumsal-arac-kiralama-neden-avantajlidir-935.jpeg

SIFIR ARAÇLARA UYGUN KAMPANYALAR

Yeni dönem ile birlikte bayiler sıfır kilometre araç ile normal aracını değiştirmek isteyenlere 50 bin TL ile 100 bin TL arasında takas desteği sağlıyor.

Bazı bayiler ise araç fiyatının yüzde 10'una denk gelecek şekilde 12 ay vadeli, yüzde 0,99'a varan faiz desteği sunuyor. Otomobil fiyatlarının yüzde 10 - 20 üzerindeki balon satışlar eskide kalırken, bazı modellerde yüzde 5 - 10'a varan indirimler bulunuyor.

difficult-car-buyer.jpg

YENİ DÖNEMDE BEDAVA

Sabah tarafından paylaşılan bir habere göre, bayilerden müşterilere hediyeler veriliyor. Sıfır otomobil alanlara kasko, aksesuar ve daha birçok ürün hediye ediliyor.

Geçtiğimiz dönemlerde ise bu durum tam tersi olarak görülüyordu. Kasko, aksesuar ve birçok ürün ederinin üzerinde satılarak, kabul etmeyenlere ise "araba yok!" ifadesiyle kapıdan çevriliyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN