Sigaranın 'masum' alternatifi 'ölüm' çıktı: Uzmanlardan elektronik sigara yasaklansın çağrısı

Sigaranın 'masum' alternatifi 'ölüm' çıktı: Uzmanlardan elektronik sigara yasaklansın çağrısı

Britanya'da çocuk doktorları yeni popüler olan tek kullanımlık elektronik sigaraların yasaklanması çağrısında bulundu. Özellikle gençler arasında yaygın olan elektronik sigaraların ciğerlere, kalbe ve beyne uzun vadeli etkilerinin olduğu açıklandı.

Sigaraya daha 'masum' bir alternatif olarak ilk kez 2006 yılında piyasaya sunulan elektronik sigaranın dünya genelinde kullanımında ciddi bir artış kaydedildi. Tek kullanımlık türünün de çıktığı sigara için uzmanlardan ise ciddi uyarılar geldi.

The Guardian’da yer alan habere göre, Britanya’da pediyatri ve çocuk sağlığı uzmanlarının yer aldığı Royal College of Paediatrics and Child Health, ülkede 2 pound’a satılan tek kullanımlık elektronik sigaraların özellikle gençler tarafından kullanıldığını söyledi.

YASAKLANSIN ÇAĞRISI

Yeni popüler olan elektronik sigaraların ciğer, kalp ve beyin sağlığına uzun vadeli etkilerinin bilinmediğini söyleyen uzmanlar, yasaklanması çağrısında bulundu.

Pediyatrik solunum yolları uzmanı Dr. Mike McKean, “Sigaranın kanser ve solunum yolları hastalıklarıyla ilişkisini tespit etmek on yıllar aldı. Şu an benzer bir duruma doğru gittiğimizden endişeleniyorum” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN