Sigortadan para almak için yaptıkları kan dondurdu! Böylesi ne görüldü, ne duyuldu, pes artık...

Sigortadan para almak için yaptıkları kan dondurdu! Böylesi ne görüldü, ne duyuldu, pes artık...

Yurt dışında yaygın olan özel sağlık sigortasından para alabilmek için birçok kişi çeşitli düzenbazlıklar yapıyor. Bir Asya ülkesinden gelen sigorta dolandırıcılığı haberi, duyanları şaşkına çevirdi. İşte detaylar...

Tayvan'da 23 yaşındaki bir üniversite öğrencisi, sigortadan 1 milyon sterlin tutarında ödeme almaya çalıştıktan sonra sigorta dolandırıcılığı şüphesiyle tutuklandı.

SİGORTADAN PARA ALMAK İÇİN SAKAT KALDI

Genç öğrenci, soğukta meydana geldiği iddia edilen bir motosiklet kazası nedeniyle bacaklarının ampute edilmesine neden olan bir dolandırıcılık girişiminde bulundu.

Donma yaralanmaları nedeniyle tedavi gördükten sonra sigortadan yüklü bir meblağ ödeme almayı planladığı iddia edilen genç öğrenci, dördüncü derece donma, kemik nekrozu ve sepsis nedeniyle hastaneye kaldırıldıktan sonra bacakları baldır bölgesinin altından kesildi.

BACAKLARINI KASITLI OLARAK SOĞUĞA MARUZ BIRAKMIŞ

T24'te yer alan habere göre, sağlık çalışanları, gencin bacaklarındaki yaralanmaların doğal bir donma vakası olmadığını fark ettiklerini söyledi.

Gencin soğuk havada motosiklet yolculuğu nedeniyle yaralanmadığı, her iki bacağını da kasıtlı olarak 10 saate kadar kuru buz dolu bir kovaya koyması nedeniyle yaralandığı tespit edildi. Kuru buzun sıcaklığının -78 derece olduğu ve vücutla doğrudan temas halinde cilt hücrelerinin ölümüne neden olacağı belirtildi.

DOLANDIRICILIK SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

Sigorta şirketleri ödeme yapmayı reddederken, yalnızca bir sigorta şirketi geri ödemeli olarak 5 bin 600 sterlin tutarında bir ödeme yapmayı kabul etti. Genç öğrenci dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklandı.

Savcılar, motosiklet olayının yaşandığı gecedeki havanın dondurucu koşullardan uzak olduğunu belirtirken, yetkililer tarafından yapılan açıklamada, "Tayvan subtropikal bir bölge olduğundan, doğal iklim koşulları nedeniyle ampütasyon gerektiren şiddetli donma vakaları duyulmamıştır" dendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN