Sigortası olmayanlar hemen başvursun! 2.604 TL ödeme yapılacak: Başvuruyu yapan parayı alıyor...

Sigortası olmayanlar hemen başvursun! 2.604 TL ödeme yapılacak: Başvuruyu yapan parayı alıyor...

Devlet tarafından milyonlarca haneye ve vatandaşa destek ödemeleri sağlanıyor. Destek ödemeleri arasında sigortası olmayan vatandaşlar da yer alıyor. Devlet tarafından sağlanan destek ödemesine başvuru yaparak faydalanabilirsiniz. Eğer sigortanız yoksa hemen başvurun. Peki başvuru şartları nelerdir? İşte destek ödemesi başvuru şartları ve detayları...

SİGORTASIZ KİŞİLERE 2604 TL ÖDEME

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar sonucunda sosyal destek ödemelerinde artışlar yaşanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kaymakamlıklar, belediyeler ve valiliklerce düzenlenen destek ve yardım ödemelerinde sık sık yeni gelişmelere imza atılıyor.

Program kapsamında vatandaşlar gıda, barınma, giysi, nakit desteği, elektrik ve doğalgaz desteği, çocuk yardımı ve daha birçok alanda yardım desteği sağlanıyor. Bu destek ödemesinde ise sigortası olmayan vatandaşları ilgilendiriyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirtilen şartları sağlayan vatandaşlara destek ödemesinden faydalanıyor. Destek ödemesi kapsamında hak sahibi olan vatandaşa 2.604 TL tutarında ödeme yapılıyor.

para-dep.jpg

BAŞVURU İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Sosyal destek ödemelerinden faydalanmak için vatandaşların öncelikle başvuruda bulunması gerekiyor. Başvuru işlemleri ise 2 türlü şekilde olabiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı web sitesi üzerinden e-Devlet sistemine giriş yaparak başvuruda bulunabilirsiniz.

İnternet üzerinden başvuruda bulunamazsanız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek başvuruda bulunabilirsiniz. Sigortasız vatandaşlara sunulan destek ödemesi ile kabul edilen vatandaşlara 2.604 TL nakit desteği verilecek. 3 ayda bir verilen destek ödemesi 2604 TL olarak belirlendi.

6087f34e4e3fe010703332eb-1.webp

BAŞVURU ŞARTLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan destek ödemesinden faydalanabilmek için öncelikle başvuru şartlarını sağlamalısınız. Başvuruda bulunacak olan kişilerin ihtiyaç sahibi olması gerekiyor. Dar gelirli ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılamalarına destek olma amacıyla 2604 TL tutarında ödeme yapılıyor.

Başvuru yapabilmek için vatandaşların 65 yaşından büyük olması gerekir. Ayriyeten 65 yaşını dolduran SSK, Bağ-Kur ya da 4C'li olarak herhangi bir ek geliri olamamlıdır. SGK'ya ödeme yapmamış olmak şartlar arasında yer alıyor. Başvuruda bulunan kişinin muhtaçlık sınırının altında olmaları şartlar arasında yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN