Şimdi almayan ilerde pişman olacak! Otomobil fiyatlarında agresif artış: 2024'te bu rakamları mumla arayacağız

Şimdi almayan ilerde pişman olacak! Otomobil fiyatlarında agresif artış: 2024'te bu rakamları mumla arayacağız

Araç almayı düşünenler bu haberi duyunca yıkılabilir! Sakın ertelemeyin! Şimdi almayan ilerde pişman olacak! Otomobil fiyatlarında agresif artış: 2024'te bu rakamları mumla arayacağız! Araba fiyatları o rakamı bulacak...

Son dört yılda yaşanan otomobil fiyatlarındaki çarpıcı değişim, Emre Özpeynirci'nin dikkat çeken açıklamalarıyla bir kez daha gündeme geldi. Emre Özpeynirci açıklamalarında tam dört yıl önce, orta segmentteki bir otomobilin başlangıç fiyatı 100.000 TL iken, bugün bu rakamın 1 milyon TL'yi geçtiğini söyledi.

OTOMOBİL FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

1454437-bursa-oto-galericiler-odasi-baskani-hakan-yanik-araba-almak-ev-almaktan-zor-olacaga-benziyor-ozel-haber-617641c6d3bfa.jpg

Otomobil fiyatlarının yükselmeye devam etme sebeplerinin başında yüksek enflasyon ve artan kurların geldiğini söyleyen Özpeynirci “Eğer yüksek ev enflasyonist ortam, artan kurlar ve vergilerin oluşturduğu bu durumu düzeltmezse 2024'te 1 milyon TL'ye de otomobil bulamayacağız. Bundan tam 4 yıl önce yani 2019'da Türkiye'de ortalama bir otomobilin fiyatı yaklaşık 100.000 TL iken iyi bir su ₺200.000 TL'den lüks otomobiller ise 300.000 TL'den başlıyordu. Sadece ultr var lüks ve en üstsegment otomobiller 1 milyon TL sınırındaydı. 2023 yılına geldiğimizde ise ortalama bir otomobilin 1 milyon TL'nin üzerine çıktı iyi bir subun 2 milyon TL lüks otomobillerin ise 3 milyon TL bandında olduğunu görüyoruz. Yüksek vergilerle fiyatı 10 milyon TL'yi aşan otomobilleri duyduğumuzda da Yok ya olur mu dememeye başladık.” dedi.

VATANDAŞ SESSİZLİĞE DEVAM EDİYOR

galeri.jpg

Vatandaşların yükselen fiyatlara hiç ses çıkarmadığı siteminde bulunan Özpeynirci şu şekilde devam etti: “Açıkçası hiç kimse yüksek sesle bu durumdan şikayetçi de olmuyor. Sadece otomotiv firmalarının bayilerin fırsatçılığı yaptığı zamlar dile getiriliyor. Halbuki en büyük sorun ekonomik politikalarının oluşturduğu volatil piyasa koşulları hazine ve maliye bakanı Mehmet Şimşek'in piyasa koşullarını düzeltmek için yeniden ekonominin başına geldi ama işinin çok zor olduğunu da biliyor. Yani Türkiye'de bir süre daha yüksek enflasyon ve kurumlarla mücadele edeceğimiz ortada bu da bugün fiyatları bir milyon TL'yi aşan otomobillerin kısa zamanda daha da artacağını gösteriyor geçen sene otomobil fiyatları ortalama 300.000 TL mertebesindeyken böyle giderse 1 milyon TL olacağını söylemiştim ve üzülerek haklı çıktım İfadelerini kullanarak enflasyonla mücadele de araç fiyatlarının da önemine oldukça dikkat çekti.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN