Şimdiden stok yapmaya başlayın! Haberler kötü: Markete koşun ne buluyorsanız alın

Şimdiden stok yapmaya başlayın! Haberler kötü: Markete koşun ne buluyorsanız alın

Şimdiden stok yapmayan sonradan bin pişman olacak. Bu kez haberler hiç iç açıcı gelmedi. Korkutucu tabloyu gören soluğu markette alıyor. Herkes eline ne geçirdiyse sepete atacak raflar bir bir boşalacak. İşte tüm detaylar…

Oldukça kurak bir kış dönemini geride bırakırken yaza doğru adım adım ilerliyoruz. Türkiye'de yağışların son derece az olması kurak bir döneminde sinyallerini veriyor. Harita kırmızıya dönerken uzmanlar korkunç tabloyu gözler önüne serdi. O bölgelerde yaşayanlar daha çok etkilenecek. İşte tüm detaylar…

TÜRKİYE KURAKLIĞA DOĞRU İLERLİYOR

Hem dünyada hem de Türkiye'de mevsimler beklenenin tam tersi olurken yağışlarda minimum düzeye indi. Geçtiğimiz süreçte en çok tedirgin eden konuların başında barajlardaki su miktarı olurken son yağışlarla birlikte barajlar bir miktarda olsa kendini toparlamaya başladı. Ancak yağışların beklenenden geç gelmesi bağı bahçesi olanları da olumsuz etkiliyor.

kuraklik-2.jpg

Hem az hem de geç gelen yağışlar mahsulleri büyük sıkıntıya uğratırken uzmanlardan uyarılar gecikmedi. Türkiye'nin son 3 aylık kuraklık haritasına baktığımızda artan gıda fiyatlarının daha da artacağını sinyalleri gelmeye başladı. Özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde yaşanan ciddi kuraklık göze çarparken neredeyse Türkiye'nin tamamında kuraklık baş göstermiş durumda. Türkiye haritası yavaş yavaş kırmızıya boyanırken uzmanlardan stok yapın çağrısı da geldi. Gidişat hiç iç açıcı görünmüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN