Şimşek, Kavcıoğlu'nun atamasını Resmi Gazete'den mi öğrendi?

Şimşek, Kavcıoğlu'nun atamasını Resmi Gazete'den mi öğrendi?

Seçimleri geride bırakan Türkiye, bakanlıklara ve kurumlara yapılan atamalarla yeni bir döneme girdi. En çok merak edilen ise ekonomide atılacak adımlar oldu. Maliye Bakanlığı'nın başına getirelen Şimşek'in yeni BDDK Başkanı Kavcıoğlu'un atamasını Resmi Gazete'den öğrendiği iddia edildi. Şimşek'in, kendisinden habersiz yapılan bu atamaya dair moralinin bozulduğu öne sürüldü.

28 Mayıs seçim sürecinin tamamlanmasıyla Türkiye yeni döneme başladı. Seçimden bu yana geçen süreçte bakanlıklara ve kurumlara atamalar gerçekleştirildi. Hazine ve Maliye Bakanı olarak Mehmet Şimşek'in atanmasının ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan getirildi. Eski MB Başkanı Şahap Kavcıoğlu ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanlığı'na getirildi.

'KAVCIOĞLU'NU RESMİ GAZETE'DEN ÖĞRENDİ'

Şimşek'in Kavcıoğlu'nun atamasını Resmi Gazete'den öğrendiği ve bu görevlendirmenin kendisinden habersiz yapıldığı için moralinin bozulduğu iddia edildi.

10 Haber yazarı Erdal Sağlam'ın bugünkü "Bomba kulis: Kavcıoğlu atamasını Resmi Gazete'den öğrenmiş" başlıklı yazısına göre Kavcıoğlu’nun BDDK başkanlığına atanması Şimşek için sürpriz oldu. İddiaya göre morali bozuk olan Şimşek'in atamayı soran yakınlarına, durumu Resmi Gazete’den öğrendiğini söyledi.

Sağlam, "Beraber çalışabileceği çok sayıda isim sunmasına rağmen, bu isimlerin dışında Kavcıoğlu’nun atanması, kendisine sorulmadan yapılması, doğal olarak Şimşek’in moralini bozmuş" diye yazdı.

Sağlam, yazısında, "Kavcıoğlu'nun ataması basit bir karar değil bundan sonra ekonomi yönetiminde çıkacak ihtilafların da bir göstergesi" ifadelerine yer verdi.

ŞİMŞEK'İN LİSTESİNDE KAVCIOĞLU YOKTU

Şimşek’in BDDK başkanlığına atanacak kişi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çok sayıda ismin yer aldığı bir liste sunduğu ama Kavcıoğlu isminin bu listede yer almadığını iddia edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN