MB'den alınıp BDDK'ya başkan yapılmıştı: Kavcıoğlu, son gün 1,5 milyar dolar eritmiş

MB'den alınıp BDDK'ya başkan yapılmıştı: Kavcıoğlu, son gün 1,5 milyar dolar eritmiş

Merkez Bankası başkanlığından alınıp Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu başkanlığına getirilen Şahap Kavcıoğlu'nun son görev gününde de piyasaya müdahale için rezervden 1.5 milyar dolar daha sattığı belirtildi. Kavcıoğlu'nun son satışla birlikte Merkez Bankası’nı Hafize Gaye Erkan'a 63.5 milyar dolar açık pozisyonla devrettiği ifade edildi.

Ekonomide ortodoks politikaları bırakıp heterodoks politikalara yönelen iktidar, seçim öncesi piyasa dışı düzenlemeler ve MB’nin ‘arka kapı’ satışlarıyla TL’deki değer kaybını yavaşlatmaya çalışıyordu. Böylece son 20 ayda 180 milyar dolardan fazla rezervin satıldığı belirtiliyor.

Seçimden sonraysa işleri toparlaması için Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye bakanlığına getirildi. Böylece politikaların da ‘normalleşmesi’ hedefleniyor. Uzmanlar, Şimşek’in ekonominin başına getirilmesiyle kurun serbest bırakıldığını düşünüyor. Şimşek’in yeni yaklaşıma uygun yeni kadrolar istediği de biliniyor.

'ENKAZ GİBİ ENKAZ...'

Bu doğrultuda Merkez Bankası başkanı olarak Hafize Gaye Erkan atandı. Erkan’ın yerine atandığı Şahap Kavcıoğlu’ysa BDDK başkanı yapıldı. Ancak Kavcıoğlu MB’deki son gününde de boş durmamış.

Ekonomi yazarı Uğur Gürses, Kavcıoğlu’nun görevden alınmadan önceki son gün 1,5 milyar dolar sattığını, böylece Merkez Bankası rezervlerinin eksi 65,3 milyar dolara gerilediğini yazdı.

Gürses’in mesajı şöyle: “Kavcıoğlu son gününde 1,5 milyar dolar daha satmış. Böylece Merkez Bankası’nı 63,5 milyar dolar açık pozisyonla devretmiş. Bankanın 8 Haziran itibariyle görünen zararı 52 milyar TL, ‘gerçekleşmemiş zararı‘ (değerleme hesabı) ise 432 milyar TL. Enkaz gibi enkaz…”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN