Sinan Ateş cinayetinde gözaltı sayısı 5'e çıktı: Suikast için İstanbul'dan Ankara'ya gelmişler

Sinan Ateş cinayetinde gözaltı sayısı 5'e çıktı: Suikast için İstanbul'dan Ankara'ya gelmişler

Gazeteci Alican Uludağ, Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da silahlı saldırıya uğrayarak öldürülmesi ile ilgili MHP bağlantısı olduğunu iddia etti. Gözaltı sayının 5'e çıktığını belirten Uludağ, cinayet büronun, tetikçilerin İstanbul’dan Ankara’ya geldiklerini belirlediğini söyledi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmesinin ardından soruşturmaya yönelik yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Suikasta ilişkin gözaltına alınanların sayısının 5'e yükseldiğini belirten gazeteci Alican Uludağ, soruşturmada edindiği yeni bilgileri Twitter hesabından paylaştı. Uludağ, Cinayet Büro'nun, tetikçilerin İstanbul’dan Ankara’ya geldiklerini belirlediğini söyledi.

Cinayette Eray Özyağcı ve Doğukan Çep isimlerinin öne çıktığını kaydeden Uludağ, Tetiği çektiği öne sürülen Özyağcı’nın henüz yakalanamadığını, motosikleti kullanan Doğukan Çep’inse gözaltına olduğunu söyledi.

‘DOĞUKAN ÇEP ARANIYORDU’

İstanbul’dan Suat Kurt adlı bir şüphelinin adının da tespit edildiğini belirten Uludağ, Doğukan Çep’in önemli bir isim olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“Maltepe Gülsuyu’nda uyuşturucu çeteleri tarafından öldürülen Hasan Ferit Gedik cinayeti davasında tutuklu yargılanıyordu. 2015’te tahliye edildi. 2018’de 35 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Doğukan Çep hakkında cezayla birlikte yakalama kararı da çıkarıldı, ancak yakalanamadı. O günden bugüne sözde firardaydı ancak Sinan Ateş cinayeti için ortaya çıktı. Dün Gülsuyu’nda kullanılan Çep, bugün de Sinan Ateş olayında taşeron yapıldı.

Doğukan Çep ve Eray Özyağcı’nın ise Dado lakaplı Doğukan Yardak’ın kurduğu suç örgütünde yer aldığı iddia ediliyor. Maltepe-Gülsuyu’nda faaliyet gösteren Yardak’ın yurt dışına kaçtığı düşünülüyor. Asıl soru şu, bu kişiler kimin taşeronu?”

‘MHP BAĞLANTISI’ İDDİASI

Cinayette Ülkü Ocakları/MHP bağlantısı ilk kez tespit edildiğini öne süren Uludağ, buna ilişkin şunları dedi:

“Bu kapsamda eski Ülkü Ocakları Maltepe Şube yöneticisi Ufuk Köktürk gözaltına alındı. Köktürk’ün evinde 1 adet tabanca ve bu silaha ait 2 adet şarjör ve 23 adet fişek ele geçirildi. M.Y. adlı şüpheli ise aranıyor.

Ufuk Köktürk’ün adı ‘MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu’ listesinde geçiyor. Ancak yönetimdeki görevine ilişkin ayrıntılı bilgi yok. Köktürk’ün olaydaki rolüne ilişkin de henüz teyitli bilgi bulunmuyor. Olay, MHP teşkilatı içinde başka yöneticilere uzanır mı, şimdilik bilinmiyor.

Cinayetin nedeni konusunda iki önemli tez var. İlki Mersin olayına misilleme. İkincisi, MHP içerisinde Sinan Ateş’in son dönemde İyi Parti’yle temasta olduğu algısı ve bu nedenle kendisine ‘ders’ verilmek istendiği.

Hatta cinayet talimatının Sinan Ateş’in bacaklarından vurulması şeklinde gittiği öne sürülüyor. Ancak ölüm olayının hesapta olmadığı iddiası var. Ancak bu, şüphelilerin daha az ceza almak için bir savunma kurgusu da olabilir.”

MERSİN OLAYI

2022'nin mart ayında eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel, Toroslar ilçesindeki bir bankamatikten para çekerken dört kişinin saldırısına uğradı ve bıçakla yaralandı. Saldırganlara silahla ateş açan Ünel, Emrullah K.’yi öldürdü, üç kişiyi yaraladı. Yaralılardan biri de daha sonra öldü. Tutuklanan Çağrı Ünel, Sinan Ateş'e yakın bir isim olarak biliniyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN