Sinan Ateş cinayetinde yeni tespit: Saldırı yeri ve kaçış planı telefondan çıktı

Sinan Ateş cinayetinde yeni tespit: Saldırı yeri ve kaçış planı telefondan çıktı

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da uğradığı suikast sonucu öldürülmesinin ardından açılan soruşturmada yeni bulgular tespit edildi. Elde edilen dijital materyallerde saldırı yeri, kaçış güzergahı bulunurken, şüphelilerin saldırı yerinden konum bilgisi paylaştığı belirlendi.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş suikastı ile ilgili olarak yürütülen soruşturmada önemli bilgiler ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında tutuklanan şüphelilerden toplanan dijital materyallerin incelemesinde önemli delil ve tespitlere ulaşıldı.

HATSIZ TELEFON VE FACE TİME İLE İLETİŞİM KURMUŞLAR

Bazı şüpheli şahısların cinayet öncesinde, saldırganların kaçış güzergahlarına dair konum bilgisi paylaştıkları ortaya çıktı. Takipten kurtulmak için mobil Wİ-Fİ cihazlar üzerinden hatsız telefonlarla ve face timelarla iletişim kurdukları tespit edildi. Bu gelişme ile birlikte savcılığın, şüphelilerin saldırı öncesinde ve ardından telefon irtibatı kurduğu isimleri mercek altına aldı. Şüphelilerin saldırı öncesi ve sonrasında irtibat kurdukları kişiler, mercek altına alındı.

Suikasta ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma, Başsavcı Vekili Durdu Özer koordinasyonluğunda soruşturma kapsamlı bir şekilde devam ediyor.

Son olarak, tetikçi Eray Özyağci'yi şehir dışına kaçırdıkları öne sürülen Tolgahan D., Emre Y. ve avukat Serdar Ö. tutuklanmıştı.

DAYISI KONUŞMUŞTU

Sinan Ateş'in dayısı Halil İbrahim Bozkurt, Ateş’in kırkının çıkmasını beklediklerini ifade edip, “Sabırla bekliyoruz. Verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz. Biz de sözümüzü tutarak Sinan'ın kırkının çıkmasını bekliyoruz. Eğer sözler tutulmazsa yurdun her köşesinden bizi bekleyen dostlarımız konuşmaya başlayacaklar. Herkes bildiğini söyleyecek. Aile olarak kenarda oturacak halde değiliz" şeklinde konuşmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN