Sinan Ateş soruşturmasında ‘savcı’ muammasına başsavcılıktan açıklama

Sinan Ateş soruşturmasında ‘savcı’ muammasına başsavcılıktan açıklama

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayetinin ardından başlatılan soruşturmada görevli olan savcı Ayhan Ay’ın dosyadaki yetkisinin kaldırıldığı iddialarını yalanladı.

Çankaya’da Ülkü Ocakları’nın eski başkanı Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt’la birlikte İnci Apartmanı’ndan çıktıkları sırada motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramıştı.

Suikastın ardından MHP’den hiçbir açıklama veya taziyede bulunmaması tartışmalara sebep olurken AK Parti ise uzun süre sonra açıklama yaparak soruşturma çalışmasının başladığını söyledi.

‘SAVCI GÖREVDEN ALINDI’ İDDİASI

Son olarak soruşturma davasında görevli olan savcı Ayhan Ay’ın yetkisinin kaldırıldığı ve savcının ‘ikinci kez gözaltına almak isteyince izne çıkarıldığı’ iddia edilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı iddiaların ardından yazılı açıklamada bulunarak haberin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

BAŞSAVCILIK’TAN YALANLAMA

Başsavcılık, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmaya bakan Cumhuriyet Savcısı Ayhan Ay'ın halihazırda soruşturmada görevinin devam ettiğini belirtti.

Ayrıca haberde yer alan ‘İkinci kez gözaltına almak isteyince izne çıkarılan’ ifadesinin de gerçeği yansıtmadığı belirten Başsavcılık, "Anılan soruşturmanın bir Başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısı tarafından titizlikle yürütüldüğünün tekrar vurgulanması zorunlu görüldüğünden kamuoyuna duyurulur" açıklaması yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN