Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş cinayetin işlendiği yerden iktidara seslendi: Cinayetin asıl failleri hala dışarıda

30 Aralık 2022'de Ankara'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, iktidara seslendi. Ateş, cinayetin faillerinin hala dışarıda olduğuna vurgu yaparken, "Unutmayın ki eksik ya da geç gelen adalet, adalet değildir. İnanıyoruz ki adalet milletin temelidir. Lütfen dışarıda elini kolunu sallayarak gezen failleri yakalayın ve adaleti tesis edin" dedi.

BÜŞRA AKDAŞ

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in ölümünün üzerinden yarın itibarıyla bir yıl geçmiş olacak. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, bugün Sinan Ateş'in vurulduğu yerde basın açıklamasında bulundu. Ateş, iktidara yönelik açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a seslendi.

'İKİ KÜÇÜK EVLADIMI KİMSE UNUTMASIN'

Olayın üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen soruşturmanın tamamlanmamasına atıfta bulunan Ayşe Ateş, "Buradan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Adalet Bakanımıza, İçişleri Bakanımıza, Ankara Başsavcımıza, soruşturmayı yürüten savcılara, yargı camiamızın şerefli, namuslu hakim ve savcılarına sesleniyorum. İki tane küçük evladımın yetim kaldığını kimse unutmasın" dedi.

Ayşe Ateş, geçen sene bu tarihte eşi Sinan Ateş'in öldürüldüğü yerde, Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak geçen bu cinayetin herkesin hayatından bir parça aldığını belirtti. Eşini, bir babayı, evladı, kardeşi ve dostu olarak tanımlayan Ayşe Ateş, cinayetin sadece bir can almakla kalmayıp, insanların inandığı değerleri de altüst ettiğini söyledi.

'YAŞANAN CİNAYET KADAR AĞIR'

Ateş, eşinin şehit edildiği günden bu yana yanlarında olan ve hakkın, hukukun, adaletin yanında duran herkese teşekkürlerini iletti. Bazı çevrelerin tutumlarının ve iftira dolu söylemlerinin, yaşanan cinayet kadar ağır geldiğini vurguladı.

"Başka yavruların yetim kalmasına kimse izin vermesin" ifadelerini kullanan Ateş, "Kamuoyuna yansıdığı üzere bu alçak cinayetin failleri adli işlem gören kişilerle sınırlı değildir. Unutmayın ki eksik ya da geç gelen adalet, adalet değildir" şeklinde cümlelerini bitirdi.

Ayşe Ateş'in cümlelerinden satırbaşları şu şekilde:

30 Aralık 2022 tarihinde şu an bulunduğumuz noktada yaşanan ve Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak geçecek olan Sinan Ateş cinayeti hepimizin hayatından bir parça alıp götürdü.

Bir eşi, bir babayı, bir evladı, bir kardeşi, bir dostu, iyilikle yarışan bir insanı hayattan koparanlar, insanların inandığı değerleri de yerle yeksan ettiler. Eşimin şehit edildiği günden bugüne bizimle birlikte olan, hakkın, hukukun ve adaletin yanında duran herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.

Biz, ömrümüzü verdiğimiz davamızda canımızı da verdik. Buna rağmen bazı çevrelerin tavırları ve iftira dolu söylemleri bize bu aşağılık cinayet kadar ağır geldi. Babasız kalan iki evladımın hayat boyu yaşayacağı travmayı düşünemeyecek kadar gözlerini nefret bürüyenler şehidimizin arkasından sergiledikleri çirkin tavırla ölen ile uğraşmayı bırakan şeytanın bile nefretini kazandılar.

' 'DIŞ GÜÇLERİN OYUNU' DEDİLER'

Sinan, bedenen artık aramızda yok. Hala dinmeyen öfkenizle ona yattığı toprağı da mı fazla görüyorsunuz? Kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yaptığımız her açıklamada önce Allah'a sonra devletimize olan güvenimizi dile getirdik, getirmeye de devam ediyoruz. "Dış güçlerin oyunu" diyenler oldu, "Seçim öncesi Türkiye karıştırılmak isteniyor" diyenler oldu. Biz bunun böyle olmadığını bilmemize rağmen çirkin tezgahların bir malzemesi olmamak adına acımızı sinemize çekerek sakin kalan, sakinleştiren taraf olmayı tercih ettik.

Biz istiyoruz ki; bir yıldır taşıdığımız bu ağır yükü omuzlarımızdan alsın. Biz yalnızca bir yıldır yaşayamadığımız acımızı yaşamak istiyoruz. Devlet babamız hesap sorsun istiyoruz. En başından beri, "Adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun" diyoruz. Adalet yerini bulmayınca ne mi olur? Bu sorunun cevabını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, en güzel şekilde veriyor. "Unutulmamalıdır ki; cezasız kalan her suç, failini daha da azgınlaştırır. Hesap sorulmayan her cürüm, yeni zulümlere davetiye çıkarır."

'NEDEN HİÇBİR İŞLEM YAPILMAMIŞTIR?'

Kamuoyuna yansıdığı üzere bu alçak cinayetin failleri adli işlem gören kişilerle sınırlı değildir. Peki, tespit edilen diğer faillerle ilgili olarak bugüne kadar neden hiçbir işlem yapılmamıştır?

Olayın üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen soruşturma tamamlanıp, neden dava açılmamıştır? Buradan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Adalet Bakanımıza, İçişleri Bakanımıza, Ankara Başsavcımıza, soruşturmayı yürüten savcılara, yargı camiamızın şerefli, namuslu hakim ve savcılarına sesleniyorum. İki tane küçük evladımın yetim kaldığını kimse unutmasın. Başka yavruların yetim kalmasına kimse izin vermesin. İnanıyoruz ki adalet milletin temelidir. Lütfen dışarıda elini kolunu sallayarak gezen failleri yakalayın ve adaleti tesis edin. Unutmayın ki eksik ya da geç gelen adalet, adalet değildir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN