Sinan Ateş cinayetinde bilirkişi raporu ortaya çıktı! Suikasttan önceki tüm yazışmalar dosyada

Sinan Ateş cinayetinde bilirkişi raporu ortaya çıktı! Suikasttan önceki tüm yazışmalar dosyada

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili bilirkişi raporu ortaya çıktı. Ateş'e suikasttan önceki tüm yazışmalar raporda. Rapora göre Ateş öldürülmeden önce dokuz ay takip edildi. Ateş'in adresini Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım istedi.

Sinan Ateş cinayetinde bilir kişi raporu ortaya çıktı. Raporda Sinan Ateş'in öldürülmesinden önce yapılan telefon konuşmaları cümle cümle yer aldı. Rapora göre Ateş öldürülmeden önce dokuz ay takip edildi. Yine rapora göre Ateş'in adresini Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım istedi.

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, işte öldürülen Sinan Ateş'in bilirkişi raporundan ayrıntılar...

'ATEŞ'İN İPİNİ ÇEKMİŞLER'

Rapora göre Tolgahan Demirtaş, cinayet büroda görevli Komiser M.E.A'ya, 10 Mart 2022'de, "Amirim bizim GB istedi de, 0505... telefon numarası, adres lazım bize sana zahmet olmazsa" şeklinde mesaj gönderdi. M.E.A da numarayı sistemden sorguladıktan sonra, Sinan Ateş'i kastederek, "Reis öncesi GB'ye çıkıyor bu numara" yanıtı verdi. Demirtaş da "Aynen reis onun ipini çekmişler" dedi.

Bu yazışmalardan yaklaşık 1,5 saat sonra Demirtaş'n telefonunun "notlar" bölümünde Ateş'in adresini kaydettiği belirtildi.

'YILDIRIM'IN TALİMATIYLA TAKİP EDİLDİ'

Raporda, Ateş'in, kendisinden sonra Ülkü Ocakları Başkanlığı'na getirilen Ahmet Yiğit Yıldırım'ın talimatıyla takip edildiği de öne sürüldü.

İSTANBUL'DA EYLEM PLANLANDI

Demirtaş'ın, eski MİT mensubu olduğu iddia edilen Çağlar Zorlu'dan gelen Ateş'in konum bilgilerini Yıldırım'a ilettiği kaydedildi.

Ateş'in, İstanbul Ataşehir'de olduğuna dair anlık konum bilgisini ileten Zorlu'nun birkaç gün sonra Demirtaş'a "İstanbul'daki adreste bulamadılar" sorusunu yönelttiği, Deirtaş'ın da "Olumsuz abi, yer yer uygun değildi" yanıtını verdiği belirtildi.

KONUŞMALARIN DEĞERLENDİRMESİ

Raporda konuşma için "Ateş'e bu tarihte İstanbul ilinde eylem yapılacağı, ancak yerin uygun olmadığı anlaşılmaktadır" değerlendirmesi yapıldı.

YILDIRIM VE ŞANLI ŞÜPHELİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz'dan sonra, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ve Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Ömer Şanlı'yı da dosyada "şüpheli" olarak kaydettiği ifade edildi. İki isim hakkında, yurtdışına çıkış yasağı var.

CİNAYETTEN 22 KİŞİ TUTUKLANDI

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında bugüne kadar aralarında tetikçi Eray Özyağcı, eylemi organize eden Doğukan Çep, eski Ülkü Ocakları yöneticileri Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve avukat Serdar Öktem ile 3 polisin de aralarında bulunduğu 22 kişi tutuklandı.

SİNAN ATEŞ KİMDİR?

Sinan Ateş, 1973 yılında Ankara'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladı.

2002-2006 yılları arasında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünde, yüksek lisans eğitimini ise 2007-2009 yılları arasında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde tamamladı. 2010-2018 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü'nde doktora yaptı.

1993 yılında Ülkü Ocakları'na giren Ateş, 2000 yılında Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanlığı, 2002 yılında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yaptı. 2012 yılında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı'ndan istifa etti.

Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de, Ankara'da Çukurambar'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Sinan Ateş, evli ve iki çocuk babasıydı. Sinan Ateş'in eşi ve iki çocuğunun annesi Ayşe Ateş'tir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN