Sinan Oğan: Atatürkçülerden, Kürt seçmenden oy alacağım

ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, katıldığı bir canlı yayında 'Türk milliyetçilerinden, Atatürkçülerden, HDP ile Hüda-Par arasına sıkıştırılanlardan ve en çok da Kürt seçmenden oy alacağım" diyerek "HDP tavan olarak PKK ile arasına mesafe koyamıyor ama taban vatansever" ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi, Adalet Partisi, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi'nin oluşturduğu ATA İttifakı'nın, cumhurbaşkanlığı için aday gösterdiği Sinan Oğan, FOX Tv'de İlker Karagöz ile Çalar Saat programına katıldı. Burada seçim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulanan Oğan toplumun her kesiminden oya talip olduğunu söyledi.

Oğan "Ben Türk milliyetçilerinden, Atatürkçülerden, HDP ile Hüda-Par arasına sıkıştırılanlardan ve en çok da Kürt seçmenden oy alacağım. Ben o coğrafyanın insanıyım" şeklinde konuşarak şu ifadeleri kaydetti:

'TAVAN PKK İLE MESAFE KOYAMIYOR'

Kürt arkadaşlarımızla Iğdır'da aynı sofrada yemek yemişiz. Aynı coğrafyada yaşamışız. Dolayısıyla da Diyarbakır'da da Hakkari'de de olacağız, oylarına da talip olacağız. Kürt vatandaşlarımızı PKK ve HDP zihniyetinden kurtaracağız.

Siyasi yelpazeyi dörde bölecek olursak yüzde 10'luk kitleyi HDP oluşturuyor. HDP tavan olarak PKK ile arasına mesafe koyamıyor ama taban vatansever, bu ülkenin evlatları. Ve maalesef ki şimdiye kadar onlara bu fırsat eşitliği ve farklı bir kapılar açılmamış. AKP almış kullanmış, öteki almış kullanmış. Bir Türk milliyetçisi anlar ancak bu ülkenin renklerinin zenginliğinin faydasını.

YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir