Sivas’ta binde bir yaşanacak mucize! Duyan valizini toplayıp oraya gidiyor! İşsiz kalmayacak

Sivas’ta binde bir yaşanacak mucize! Duyan valizini toplayıp oraya gidiyor! İşsiz kalmayacak

Sivas merkezli üretim faaliyetlerine devam eden TÜRASAŞ, üç ana fabrikasına bir yenisini eklemeye hazırlanıyor. Mart ayında üretime başlayacak olan fabrika, Türkiye’nin en büyük boji fabrikası olacak.

TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürü Atanur Karadağ, 1939 yılında kurulan TÜRASAŞ’ın vagon üretimi ve onarımında öncü bir fabrika olduğunu belirtti. Mart ayında üretime geçecek olan boji fabrikasının Türkiye’nin en büyük boji üretim tesisi olacağını vurgulayan Karadağ, yılda yaklaşık 4 bin 500 boji üretimi gerçekleştirileceğini ve bu artışla birlikte yılda bin 500 vagon üretebileceklerini ifade etti..

img-3599.jpeg

Yeni fabrikanın 10 bin metrekarelik bir alana sahip olacağını belirten Karadağ, Cumhurbaşkanlığı yatırım programına girmiş olan tank taşıma vagonu ve tır dorsesi gibi projelerin prototip ve seri imalatlarını da Sivas’ta gerçekleştireceklerini aktardı.

TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürü Atanur Karadağ, Türkiye’nin en büyük boji fabrikası olarak Mart ayında üretime başlayacaklarını belirterek, TÜRASAŞ’ın tarihçesine ve üretim faaliyetlerine değindi. Karadağ, yeni fabrikanın Türkiye’nin vagon imalat sektöründeki ağırlığını artıracağını ve şirketin büyüme hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Tank taşıma vagonu gibi projelerle üretim faaliyetlerini sürdüreceklerini aktaran Karadağ, TÜRASAŞ’ın büyüme kararlılığıyla hareket ettiğini vurguladı.

TÜRASAŞ’ın yeni boji fabrikası projesi, Sivas’ın sanayi ve üretim potansiyeline önemli bir katkı sağlayarak Türkiye’nin raylı taşımacılık sektöründeki yerini daha da güçlendirecek gibi görünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN