Siyasilerden 1 Mayıs mesajları: Adil Devlet, adil paylaşım, insanca yaşam

Siyasilerden 1 Mayıs mesajları: Adil Devlet, adil paylaşım, insanca yaşam

Amerika'da işçilerin çalışma sürelerinin düşürülmesi için verdiği mücadeleden doğan 1 Mayıs, Türkiye'de de kutlanıyor. Pek çok sendikanın, derneğin ve grupların bir araya geldiği kutlamalar siyasilerin de gündeminde yer aldı. İşte siyasilerin 1 Mayıs mesajları...

İşçinin ve emekçinin bayramı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ülke genelinde kutlanırken birçok siyasi isim de bugüne özel paylaşımlarda bulundu. İşte siyasilerden '1 Mayıs' paylaşımları.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Örgütlenme, sendikal haklar, ücretlerle beraber işçi sağlığı ve güvenliğinde çok önemli adımlar attıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı. Erdoğan şu ifadeleri kaydetti:

Sevgili işçi kardeşlerim geçimini kaptanlık yaparak sağlayan emektar bir babanın evladıyım. Gençlik yıllarında İETT’de işçi olarak çalışmış, ter dökmüş bir kardeşinizim. Emeğin, alın terinin, arkadaşlarla bir sıcak somunu paylaşmanın mutluluğunu çok iyi bilirim. Ülkemize siyaset yoluyla hizmet etme mücadelemizde bu köklerimizi ve nereden geldiğimizi asla unutmadık. Daima sizlerin hakkını teslim etmeye çalıştık. Yıllarca istismar malzemesi yapılan 1 Mayıs’ı sizler için tatil ilan ettik, gerçek anlamda işçi bayramı yaptık.

Örgütlenme, sendikal haklar, ücretlerle beraber işçi sağlığı ve güvenliğinde çok önemli adımlar attık. 2002'de 184 lira olan, yani 126 dolara tekabül eden asgari ücreti bugün 8 bin 500 liraya, yani 437 dolara yükselttik. Asgari ücreti ve diğer ücretlilerin asgari ücret kadarki gelirlerini vergi dışı bıraktık. Ne yaptıysak beraber yaptık, beraber başardık, sırt sırta vererek zorlukların üstesinden beraberce geldik. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı da yine sizlerle beraber inşa edeceğiz. 14 Mayıs’ta siz işçi kardeşlerimin desteğine güveniyorum. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nüzü canıgönülden tebrik ediyorum"

KEMAL KILIÇDAROĞLU

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, evinin çalışma odasından "Emekçiler" başlıklı yeni bir video yayınladı. Kılıçdaroğlu'nun Twitter'dan yaptığı konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

'SİLİNDİR GİBİ EMEKÇİNİN ÜZERİNDEN GEÇTİLER'

Sevgili halkım, bugün beyaz yakalı emekçilere seslenmek istiyorum. Ben bu beyaz yaka, mavi yaka işine inanmam. Öyle diyorlar ama onlar da emekçi, bunlar da emekçi. Biri ofis emekçisi diğeri fabrika. İkisi de aynı cenderenin içinde, ikisi de büyük bir bunalımın içinde. Türkiye, tarihinin en ağır ekonomi krizini yaşıyor. Krizin ötesinde bir buhranın içindeyiz. Silindir gibi geçtiler emekçinin üstünden. Ülkede sadece iktidarın bu vatanın zenginliklerini peşkeş çektiği bir avuç zenginin keyfi yerinde. Onun için beyaz yaka, mavi yaka demeyelim. Ben yakanız ne olursa olsun orta sınıfın büyümesi gerektiğine inanırım. Türkiye'de bir küçük zümre dışında toplumun tüm kesimleri ekonomik buhran başta olmak üzere onun tetiklediği gıda krizi ve barınma krizi tarafından kuşatılmış durumda. Orta sınıf yok edildi. Açıkça söylüyorum, orta sınıf yok edildi.

Saraylılar kendilerini kandırmasınlar. Eşitsizlikler üst gelir gruplarını daha da zenginleştirir, orta gelir gruplarını bitirir ve alt gelir gruplarını da öfke dolu yapar. Zannediyorlar mı ki herkesi fakirleştirerek günlerini gün edebilirler. Edemezler. Tüm yakalar, ister beyaz ister mavi ister orta direk ister yoksul. Hepimiz birbirimize bağlıyız. Bakın yoksulluk sınırı 31 bin 240 liraya yükseldi. Buna hiçbir sistem dayanmaz, çöker. Emin olun, çöker. Bugün her sabah daha fazla yurttaşımız yoksulluğa uyanıyor. Bu ülkede ya demokrasiye sahip olabiliriz ya da birkaç kişinin elinde toplanmış büyük bir servete sahip olabiliriz. Ama ikisine birden sahip olamayız. Bay Kemal için orta sınıf ne? Güvenli bir işi olan, bir ev sahibi olan, tasarruf edebilen, geleceğe yatırım yapabilen, çocuğunun eğitim parasına gücü yeten sınıf orta sınıftır. Ve bu yakaya bağlı değildir. Bu sınıfı büyüteceğim. Çelik gibi güçlendireceğim.

ALİ BABACAN

Alın ve akıl teriyle çalışan Türkiye’nin #1Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun. Güvenli ve güvenceli koşullarda üretip, bolluk ve bereket içinde yaşayacağımız günler ufukta görünüyor. Birlikte başaracağız.

AHMET DAVUTOĞLU

Helal alın teri ile ekmeğini kazanan, çalışan, üreten, ter döken, zorluklara göğüs geren, haklarını emekleriyle arayan tüm işçilerimizin #1Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.

Bu bayram gününde Millet İttifakı olarak sizlere söz veriyoruz, bu düzeni değiştireceğiz, gelir adaletini sağlayacağız. Her çalışan emeğinin karşılığını mutlaka alacak.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU

Helal rızkı için alın teri döken tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun!

14 Mayıs’tan sonra, hakkın ve hakkaniyetin hakim olduğu bir düzeni inşa edeceğiz.

Hedefimiz;
-Adil Devlet,
-Adil Paylaşım,
-İnsanca Yaşam!

Hep birlikte başaracağız!

MUHARREM İNCE

#1MAYIS eşitlik, özgürlük, adalet, dayanışma diyenlerin bayramıdır. Türkiye'nin dört bir yanında bu uğurda mücadele verenlere bin selam olsun. 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlu olsun.

SİNAN OĞAN

Hak, emek söylemleri ile yıllarca işçimi, emekçimi aç gezdirdiniz. Artık “iş” de “aş” da Türk milletinin hakkı!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN