Siyasilerden Süper Kupa krizine ilişkin tepki: Milli itibarımızı koruyamayanlara yazıklar olsun

Siyasilerden Süper Kupa krizine ilişkin tepki: Milli itibarımızı koruyamayanlara yazıklar olsun

Suudi Arabistan'da oynanacak olan Süper Kupa'da Galatasaray ile Fenerbahçe'ye Atatürk pankartı, tişörtü ve İstiklal Marşı'na izin verilmemesi üzerine maç iptal edildi. Yaşanan krizin ardından siyasilerden tepki geldi. Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, "Bir spor organizasyonunda dahi milli itibarımızı koruyamayanlara yazıklar olsun." dedi.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bu akşam oynanacak olan Turkcell Süper Kupa maçı öncesi "İstiklal Marşı" ve "Atatürk pankartı" krizi yaşandı. TFF ile iki kulübün yetkililerinin toplantısının ardından maçın iptal olduğu belirtildi. Galatasaraylı ve Fenerbahçeli futbolcular Türkiye'ye geri dönüyor.

SİYASİLERDEN TEPKİ

Suudi Arabistan'da yaşanan krizin ardından siyasilerden tepki geldi. CHP lideri Özgür Özel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında vatandaşları Fenerbahçe ve Galatasaray takımını Atatürk fotoğrafları ve Türk bayraklarıyla karşılamaya davet etti.

Özel'in paylaşımı şöyle;

"Fenerbahçe ve Galatasaray, Suudi yönetimiyle Mustafa Kemal Atatürk üzerinden pazarlık yapanlara karşı Türkiye’nin onurunu korumuştur. Tüm halkımızı, İstanbul’a dönüşlerinde Atatürk fotoğrafları ve Türk bayraklarıyla takımlarımızı karşılamaya davet ediyorum."

AKŞENER: TARTIŞMA KONUSU YAPILAMAZ

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Süper Kupa'da 'Atatürk resmi' ile ilgili çıkan krize tepki gösterdi. Akşener, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin değerleri ne Suud’lara ne de başka bir ülkeye tartışma konusu yapılamaz! Bizi bu cihanda; Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüzü anmaktan alıkoyacak hiçbir güç yoktur, olamaz!" paylaşımı yaptı.

DAVUTOĞLU: MİLLİ İTİBARIMIZI KORUYAMAYANLARA YAZIKLAR OLSUN

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yaşanan krizin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Davutoğlu, "Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan’da oynanmasına karar verenler, siz milli değerlerimizi pazarlığa mı çıkardınız? Bu maçın atmosferine uyacak organizasyon planlanmadı mı? Bir spor organizasyonunda dahi milli itibarımızı koruyamayanlara yazıklar olsun." dedi.

Ayrıca Davutoğlu, sorumluların hesap vermesi gerektiğini ifade etti.

Davutoğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

"Türkiye Futbol Federasyonu Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan’da oynanmasına karar verenler, siz milli değerlerimizi pazarlığa mı çıkardınız? Bu maçın atmosferine uyacak organizasyon planlanmadı mı? Bir spor organizasyonunda dahi milli itibarımızı koruyamayanlara yazıklar olsun. Gazze’de soykırım devam ederken bir spor faaliyetinin akışında bile kriz çözemeyen iki büyük İslam ülkesinin durumu içler acısıdır. Bu işin sorumluları hesap vermeli."

İMAMOĞLU: KIRMIZI ÇİZGİMİZ ATATÜRK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Suudi Arabistan'da yaşanan krizin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. İmamoğlu, "Cumhuriyetimizin 100. yılında Fenerbahçe ve Galatasaray’ı Riyad'taki Süper Kupa maçında göstermiş oldukları Mustafa Kemal Atatürk hassasiyetleri nedeniyle tebrik ediyorum. Bizim rengimiz Kırmızı Beyaz Kırmızı çizgimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. " paylaşımı yaptı.

BABACAN: BU GECE YAŞANANLAR KABUL EDİLEMEZ BİR SKANDALDIR

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, X hesabında Süper Kupa maçında yaşanan krizi değerlendirdi. Babacan, “Bu gece yaşananlar bir organizasyon basiretsizliğidir, kabul edilemez bir skandaldır. Konunun tüm detaylarıyla açıklığa kavuşturulmasını bekliyor, sorumluları hesap vermeye çağırıyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e saygısızlık kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN